Aljona Romanova odrasla je slušajući razne glasine da je njena majka prevarila muža, budući da ona nimalo nije ličila na svog oca. Lokalni stanovnici su često ogovarali i psihički maltretirali Aljonu zbog njenog neobičnog izgleda, koji nije imao sličnosti sa njenom porodicom. Međutim, nakon 38 godina istraživanja, konačno je otkrivena zapanjujuća istina – Aljonu i Gulsinu Kudrjakovu su, zbog greške u bolnici, odgajali pogrešni roditelji.

  • Ova vest je šokirala Aljoninu porodicu, naročito zbog saznanja da je Aljona bila odvojena od svoje biološke majke jer su u sovjetskoj bolnici 1982. godine bebi bili dodeljeni pogrešni identifikacioni tagovi.

Aljona je u intervjuu za “The Sun” istakla kako je njena majka koja ju je odgajala doživela mnogo problema i poniženja zbog ogovaranja i optužbi, uključujući i sumnje svog muža da je spavala sa drugim muškarcima. Aljona poseduje izrazito azijske karakteristike, tipične za ljude iz planinske sibirske republike Tuva, ali njeni roditelji su bili slovenske nacionalnosti.

Zbog ove razlike u fizičkom izgledu, Aljona je dugo sumnjala da nešto nije u redu, posebno jer je odgajana u porodici koja nije bila njena biološka. Njen biološki otac posetio je bolnicu i saznao da postoji dete u susednom selu koje mnogo liči na njega. Nakon toga, Aljona i Gulsina su se prvi put srele sa 13 godina.

Nažalost, kada je Aljona prvi put došla u kontakt sa svojom biološkom porodicom, susrela se sa nepovjerenjem i otporom. Ipak, Aljona i Gulsina su se kasnije povezale na društvenim mrežama i razmenile iskustva. Njihovo prijateljstvo i naknadni susret omogućili su im da konačno potvrde svoju istinsku povezanost.

  • Uprkos otkrivanju istine, Aljonini nebiološki roditelji teško su podneli vest o njenom biološkom poreklu. Aljona je naglasila koliko ju je ova situacija pogodila, jer je morala da prihvati činjenicu da joj je biološka majka sada praktično stranac. Ipak, sa zahvalnošću je istakla da joj je žena koja ju je odgajala bila prava majka.

Konačno, publicitet i javna saznanja o ovoj zameni doneli su dodatnu bol porodicama, koje su dobile izvinjenje iz bolnice, ali i dalje pate od emotivnih ožiljaka. Glavni lekar Kiziljskog porodilišta potvrdio je težinu ove situacije, naglašavajući koliko je to uticalo na živote svih uključenih.

BONUS TEKST

Nakon što je otkrivena istina o zameni u porodilištu i sudbinama dveju devojaka, Aljona Romanova i Gulsina Kudrjakova, život im se u potpunosti promenio. Emotivno putovanje prema njihovom novom identitetu i izgradnji odnosa sa biološkim roditeljima postalo je izazov sa kojim su morale da se suoče.

Aljona i Gulsina su se zbližile i uspostavile dublju vezu tokom ovog procesa, koji je postao važan deo njihovih života. One su delile iskustva o svojim odrastanjima u različitim porodicama i podržavale jedna drugu dok su se nosile sa prošlošću. Ovaj odnos pružio im je neophodnu snagu da prevaziđu traume uzrokovane greškom u bolnici.

Njihovi biološki roditelji takođe su prošli kroz period adaptacije na novu realnost. Uz duboka osećanja krivice i tuge zbog izgubljenih godina, obe porodice su se trudile da prihvate situaciju i izgrade nove odnose sa svojim biološkim kćerkama.

Aljona i Gulsina su se posvetile podizanju svesti o važnosti tačnog i pažljivog rukovanja novorođenčadi u porodilištima. Njihova priča inspirisala je mnoge ljude da se osvrnu na proceduru identifikacije beba u bolnicama i pozovu na strožije standarde kako bi se sprečile buduće greške.

Iako su imale težak put do prihvatanja istine, Aljona i Gulsina su se oslonile na svoje snage i hrabro nastavile dalje. Njihova veza postala je simbol nade i dokaz koliko su snažni i fleksibilni ljudi kada se suočavaju sa iznenadnim i životnim izazovima. Kroz zajedničku podršku, obe su postale uzor mnogima i posvetile se stvaranju pozitivnih promena u društvu.