Vjerni obožavatelji Jelene Karleuše itekako znaju kolika je bila duboka veza s pokojnom majkom. Zanimljivo je da je prošlo pet godina od smrti Divne Karleuše, a nedjelja je, kao i 2019. godine, ponovo vratila nezaboravne stihove čuvene pjesme Džeje Ramadanovskog.

Nažalost, cijenjena novinarka i radijska voditeljica podlegla je neumoljivoj bolesti u 61. godini života. Pokopana je na novobežanskom groblju, okružena dragim osobama među kojima su bili najmiliji, kolege i prijatelji. Čak i danas, draga uspomena na ovu izuzetnu ženu ostaje u srcima onih kojima je bila draga, posebno u njezinom najbližem krugu. Jelena Karleuša naišla je na nepremostivu prepreku kada je doživjela gubitak majke, koja joj je uvijek bila glavni oslonac. To je vidljivo iz njihove posljednje korespondencije. “Majko, mogu li te pitati o tvojim trenutnim nastojanjima? Kako si sada? Unatoč mom napretku, moja iskrena briga za tvoju dobrobit ostaje nepokolebljiva. Mama, zašto izgleda kao da sam ja uzrok svega čudesnog? Tvoja tuga je nešto što nitko, apsolutno nitko, ne zaslužuje. Duboko ti se divim!”

Točno u 13.13 sati. Divna se 13. veljače obratila Jeleni nježnom porukom, a svoju znatiželju o Jeleninim aktivnostima izrazila je nježnim upitom: “Draga moja, kako si?” U dirljivom iskazu ljubavi, Divna Karleuša je naglasila važnost svoje kćeri podijelivši video na Instagramu koji pokazuje Jeleninu prisutnost u svjetskim medijima, samo dan prije njezine prerane smrti. Svoju radost Divna je popratila simpatičnom rečenicom “Ljepoto moja”, na što joj je Jelena iskreno odgovorila i poručila “Ti si moj anđeo”. Službeni ispraćaj označio je vrhunac životnog puta Divne Karleuše, koja je 3. marta 2019. mirno otišla s ovog svijeta u udobnosti vlastitog doma.

Jelena Karleuša, istaknuta ličnost srpske pop glazbene scene, stekla je široko priznanje zbog svoje kontroverzne ličnosti. Poznata po svojim odvažnim nastupima i otvorenoj osobnosti, zaslužila je nadimak “Mali skandal”, koji je inspiriran njezinom istoimenom hit pjesmom. Ovaj nadimak savršeno sažima njezinu nepokolebljivu neustrašivost u izražavanju mišljenja, što često dovodi do sukoba s vršnjacima. Rođena 17. kolovoza 1978. u Beogradu, Jelena je voljeno jedino dijete Divne, poznate radijske novinarke, i Dragana Karleuše, kriminalističkog inspektora. Unatoč ranom razvodu, odlučili su se na zajednički život na duže razdoblje, stvarajući toplo i njegujuće obiteljsko okruženje za Jelenu. Tijekom odrastanja uživala je u bezbrižnom djetinjstvu, ispunjenom ljubavlju i podrškom roditelja. Jelena je kao djevojka bila avanturističkog duha i nestašne naravi, često se upuštajući u penjanje po drveću i uzbudljive vožnje biciklom.

Do danas je zbunjena svojom neobičnom sposobnošću da neozlijeđena postiže odvažne pothvate, čvrsto uvjerena da posjeduje nadnaravne sposobnosti. Njezina je težnja bila uspostaviti utočište za napuštene mačke i pse, pružajući im prijeko potrebnu ljubav i brigu za kojom su čeznuli. Jelena, kao kći instruktora vodenih sportova, u mladosti je počela trenirati skijanje na vodi i ronjenje. Kroz brojne ekspedicije Jadranom uronila je u zadivljujuće podmorje. Unatoč svojim izvanrednim uspjesima, nikada nije izrazila nikakvu pritužbu prema svojim roditeljima pred gostima i uvijek je pokazivala najveću gracioznost i poniznost, što je njezine roditelje ispunjavalo neizmjernim ponosom. Utjehu je pronalazila u društvu starijih osoba, upuštajući se u dubokoumne razgovore dok je njezini vršnjaci nisu uspijevali zaokupiti. Uspoređujući se s izvanzemaljcem usred jata kokoši, pripisala je taj osjećaj svom iznimno visokom rezultatu IQ-a od 153. Njezin početni pothvat u području izvedbe dogodio se tijekom ranih godina u vrtiću, gdje je očarala svoje prijatelje svojim melodičnim glasom i graciozni plesni pokreti.

Od samog početka imala je jasan osjećaj svrhe koji je dodatno potaknula oduševljena publika. Prihvatiti izazove oduvijek je bila značajka njezine osobnosti. Dok se pripremala krenuti na svoje obrazovno putovanje, u potpunosti je shvatila težinu novih obveza i odgovornosti koje su pred njom. Akademski je briljirala u svim područjima osim u matematici. Njezin urođeni šarm često joj je dopuštao da zaobiđe potrebu za opsežnim učenjem kod kuće, bez napora upijajući lekcije u razredu. Imala je određeni prezir prema svojim vršnjacima, što je rezultiralo malim krugom prijatelja. Kao blagajnici povjeren joj je zadatak prikupljanja sredstava, no ona ih je često usmjeravala na uživanje u McDonald’su, a ne na potporu školskim aktivnostima.

Neustrašivo i otvoreno izražavanje svojih misli i mišljenja postalo je sastavni dio njezina karaktera. S nepunih četrnaest godina doživjela je duboku ljubav prema pjevaču Željku Šašiću, a bez zadrške mu je otkrila svoje emocije tijekom slučajnog susreta na moru. Unatoč njegovom odbijanju njezinih udvaranja zbog velike razlike u godinama, Jelena je odgovorila s nepokolebljivim samopouzdanjem, zaklevši se da će ga jednog dana nadmašiti u pogledu slave. Nastavljajući svoj akademski put, upisala je Zemunsku gimnaziju, gdje se aktivno uključila u glazbeni program i iskazala svoje vokalno umijeće kao cijenjena članica zbora. Posebno se istaknuo njezin izniman talent za sviranje flaute.