Aleksandru Prijović u ulozi je naslijedila Lepa Brena. Uspjesi Aleksandre Prijović u protekloj sezoni bili su bez premca u regiji, rušila je rekorde i izbijala u najuspješniju glazbenu zvijezdu, sa zavidnim brojem zakazanih koncerata, uključujući i nastupe u najvećim dvoranama.

  • Beogradsku Arenu napunila je čak tri puta, au Zagrebu je nastupila pet večeri, a ne zaboravimo ni na brojne druge gradove u kojima je potražnja za ulaznicama bila jednako velika. Nakon Aleksandrinog izuzetnog uspjeha, njezina kolegica pjevačica, glasovita ikona narodne glazbe Ljuba Aličić, izjavila je da je ona sama otjerala sve ostale pjevače u prijevremenu mirovinu. Međutim, podržavaju li tu tvrdnju njezini vršnjaci jednoglasno? Kako na to, na primjer, odgovara Lepa Brena?

Omiljena folk pjevačica, koja već više od četrdeset godina budi divljenje u svim krajevima regije, neće se bez borbe odreći svoje vladavine. Brena otvoreno izražava ponos Prijinim uspjesima, priznajući da je njezin uspjeh bio očekivan i rezultat sedam-osam godina predanog rada njezinog tima, predvođenog njezinim suprugom i producentom Filipom. Neizmjerna radost koju trenutno proživljava mlada pjevačica Prija zaista je nevjerojatna, pogotovo ako se uzme u obzir njezina sposobnost da popuni najveće dvorane.

  • Brenini nezaboravni nastupi na stadionima još su uvijek urezani u naše sjećanje, posebice izvanredan niz od 30 uzastopnih koncerata u beogradskom Domu sindikata 1987. i četiri senzacionalna nastupa u zagrebačkoj Ciboni 1988. Da ostaje na vrhuncu karijere govori i najava triju nadolazećih koncerta u zagrebačkim Arenama, a za četvrti nastup ulaznice su već dostupne. Ima li ovaj renomirani pjevač cilj nadmašiti Prijin rekord u glavnom gradu Hrvatske?

Nedavno je Brena, koja je nadimak dobila po profesoru tjelesnog Vlade Bajeru, spomenula da, iako je Aleksandra zvijezda u usponu, ima nas još nekoliko koji nastavljamo da se obrazujemo. Objavljeno 24. svibnja 2023. u 16:31. Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić Živojinović, poznata je pjevačica iz Jugoslavije. Rođena u Tuzli 20. oktobra 1960. godine, odrasla je skromno i bezbrižno u Brčkom zahvaljujući svojim roditeljima Abidu i Ifeti. Faketa i Faruk su Brenini brat i sestra.

  • Titulu učenika generacije Brena je stekla nakon što je završila školovanje u Osnovnoj školi “Zaim Mušanović”. Osim toga, njezina impresivna visina od 180 cm uvelike je pridonijela njezinom košarkaškom uspjehu. Brena je svoje vještine brusila u klubu “Interplet” koji se nalazi u Brcu. Nadimak Brena dodijelio joj je Vlade Bajera, njezin profesor tjelesnog odgoja. Po završetku srednje škole, sa sedamnaest godina, sudjelovala je na natjecanju „Mladi graditelji“.

Na biografskoj fotografiji Lepe Brene, snimljenoj iz videa AmiG Showa na YouTubeu, može se vidjeti kako izvodi poznatu pjesmu “Sviraj još, prijatelju” koju je u originalu pjevao pokojni Kemal Monten. Ovaj nastup označio je njezinu pobjedu i otvorio put suradnji s Yudexi bendom na raznim plesnjacima i natjecanjima.

  • Izuzetnom brzinom krenula je u solo karijeru, munjevito osvajajući strane pjesme koje je tražila publika, a privatno se prepuštala melodijama sevdalinki. Iako nije bila osobito sklona romantici, razvila je snažnu ljubav prema momku koji je igrom slučaja bio 5,6 godina stariji, no njihova veza nije opstala. Godine 1979. seli se u Beograd i upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer turizam.

Financijski pritisak Abidova oca, medicinskog tehničara koji uzdržava cijelu obitelj svojom skromnom plaćom, onemogućavao je Breni nastavak školovanja na fakultetu. Nevoljko je napustila fakultet i vratila se u Brčko, gdje je utjehu nalazila pjevajući na raznim skupovima, čime je stekla reputaciju “mlade rock pjevačice”. U to vrijeme novosadski bend Lira Show uputio se u Brčko u potrazi za svježim pjevačem.