Jelena Đoković je stekla priznanje svojim izborom u ishrani, koji se pretežno vrti oko konzumiranja sirove ili lagano kuvane hrane. Budući da je udata za poznatog tenisera, apstinira od mesa, ribe i mliječnih proizvoda, odlučujući se umjesto toga za hranljive opcije poput supe, pirinča, tjestenine i kinoe za sastavljanje obroka.

U početku ju je prigrlio Novak Đoković, Jelena je odlučila da i sama usvoji ovu ishranu nakon što je videla bezbroj prednosti, uključujući povećan nivo energije, poboljšanje opšteg zdravlja i poboljšan osećaj vitalnosti. Jelena Đoković se prvenstveno pridržava sirove ishrane, pri čemu je oko 70% njene hrane sirovo, dok je preostalih 30% kuvano. Njeni tipični dnevni obroci često uključuju sastojke koji se obično ne nalaze u tradicionalnim domaćim jelima.

Nedavno je na svojim društvenim mrežama podijelila detaljan recept za namaz za doručak, pružajući opsežnu listu sastojaka. Iako se specifični elementi namaza mogu razlikovati, bitne komponente se sastoje od chia sjemenki, konoplje, sjemenki maka, duda, lana, kakaa, kokosa, kamu kamua, vanilije i zobi. Svi ovi sastojci su temeljito pomiješani sa kokosovim mlijekom kako bi se stvorila ukusna i hranljiva opcija za doručak. Jelena i Novak su svesno doneli odluku da svoju decu uključe u izbor ishrane. I Stefan i Tara, njihovo dvoje djece, odlučili su se na biljnu ishranu.

Stefan je, posebno, počeo da konzumira meso i ribu tokom prvih godinu i po dana svog života. Međutim, nakon određenog vremenskog perioda, prešao je na biljnu ishranu, što je značajno poboljšalo njegovo opšte stanje. S druge strane, Tara se pridržava biljne prehrane od rođenja i nije imala nikakvih zdravstvenih komplikacija. Kako bi deca dobila sve potrebne hranljive materije, Jelena i Novak im vredno obezbeđuju biljne dodatke ishrani i šejkove.