Tiktokerka iz Malezije, Rabiatul Adavija, često dijeli snimke sa devojčicom koja boluje od hipertrihoze, poznate i kao sindrom vukodlaka. Ova pojava, iako retka, nosi sa sobom određene izazove u društvenom okruženju zbog neobičnog izgleda koji donosi. Hipertrihoza je medicinski poremećaj koji se karakteriše prekomernim rastom dlaka nezavisnih od androgena, što rezultira dužim i debljim dlačicama nego što je uobičajeno.

Rabiatul je slučajno upoznala devojčicu u jednoj bolnici, fascinirana njenim pojavljivanjem. Od tada su se redovno viđale, a Rabiatul je snimala video sadržaje koji su postali izuzetno popularni.

S obzirom na to da hipertrihoza često izaziva neobičan izgled, ova tiktokerka želi da razbije sve tabue i stigmu vezanu uz ovaj medicinski stan. Hipertrihoza je genetski poremećaj koji se manifestuje prekomernim rastom dlačica na telu. Ovaj sindrom može uticati i na žene i na muškarce, često zahvatajući različite delove tela, uključujući i lice, gde je prisutan gusti rast dlaka teško prikriven. Sindrom je prvi put opisan još u 17. veku.

@rabiatuladawiyah8896

Alhamdulillah … Selesaikan amanah #fypシ #foryou #werewolfsyndrom #bayiviral #kitaprihatin

♬ 1000tahun lamanya by tulus – ॱଳ͘

Rabiatul ističe svoju želju da poveća svest o ovom poremećaju, te redovno deli snimke sa devojčicom uz pristanak njenih roditelja. Prema izveštajima portala edziecko.pl, roditelji su naglasili da je devojčica rođena sa ovim stanjem.

@rabiatuladawiyah8896

Alhamdulillah … Selesaikan amanah #fypシ #foryou #werewolfsyndrom #bayiviral #kitaprihatin

♬ 1000tahun lamanya by tulus – ॱଳ͘

“Kada je naša devojčica rođena, lekari nisu znali uzrok. Čak je i medicinska sestra kolabirala odmah nakon njenog rođenja”, rekla je majka devojčice, osvetljavajući teškoće sa kojima su se suočili nakon porođaja. Ovim hrabrim činom, Rabiatul i devojčicina porodica otvaraju dijalog i podižu svest o hipertrihozi, promovišući prihvatanje i razumevanje za one koji se bore sa ovim stanjem.

BONUS TEKST

Prirodni lijekovi često predstavljaju blagu i efikasnu opciju za olakšavanje simptoma različitih zdravstvenih problema. Jedan od takvih prirodnih lijekova je đumbir, koji se koristi već vekovima zbog svojih lekovitih svojstava. Đumbir je poznat po svojim protuupalnim, antioksidativnim, antibakterijskim i antiemetičkim svojstvima.

Za pripremu đumbirovog čaja, potrebno je iseckati komadić đumbira veličine oko 2-3 cm i dodati ga u šolju vode koja ključa. Ostavite da se kuva oko 5-10 minuta, a zatim procedite čaj i dodajte malo limuna i meda po ukusu. Ovaj čaj možete konzumirati jednom ili dva puta dnevno.

Još jedan efikasan prirodni lijek je med. Med ima antimikrobna i antiinflamatorna svojstva, te se tradicionalno koristi za ublažavanje kašlja, upale grla i za jačanje imunološkog sistema. Možete ga konzumirati samostalno ili ga dodavati u čajeve, toplo mleko ili čak u toplu vodu sa limunom.Med je prirodni proizvod koji se tradicionalno koristi u različite svrhe zbog svojih lekovitih svojstava. Proizvodi ga medonosna pčela iz cvetnog nektara ili medne rose. Ovaj slatki i visoko nutritivni proizvod sadrži širok spektar vitamina, minerala, antioksidanasa i drugih korisnih jedinjenja.

Ulje eukaliptusa je takođe popularan prirodni lijek, posebno za olakšavanje simptoma prehlade i respiratornih problema. Inhalacija pare sa nekoliko kapi ulja eukaliptusa može pomoći u otvaranju disajnih puteva i ublažavanju začepljenja nosa.

Za olakšavanje probavnih problema, posegnite za čajem od nane. Nana ima blago sedativno dejstvo na digestivni sistem, pomažući pri ublažavanju nadutosti, gasova i grčeva u stomaku. Nana čaj se može konzumirati nakon obroka za bolju probavu.

Važno je napomenuti da, iako su prirodni lijekovi često sigurni za upotrebu, uvek je najbolje konsultovati se sa lekarom pre nego što počnete primenjivati bilo koji novi tretman, posebno ako već koristite druge lekove ili imate postojeće zdravstvene probleme.