Diana von Firstenberg, poznata modna dizajnerica iz 1970-ih, stekla je prepoznatljivost po osebujnim kreacijama plisiranih haljina. Njezina nemilosrdna ambicija da se popne na društvenoj ljestvici nagnala ju je da izazove društvene norme, iskorištavajući muškarce u svoju korist i prihvaćajući neortodoksni stil života karakteriziran raskošnim slavljima i neograničenim seksualnim iskustvima. Unatoč svom uglađenom ponašanju, ova umjetnica vizionarka, koja je odgojena u židovskom kućanstvu u Bruxellesu, nosila je dubok emocionalni ožiljak tijekom cijelog svog života – rezultat mučnog bijega njezine majke od zločina holokausta.

Prisjećajući se svojih formativnih godina, vizionarka je jednom izrazila osjećaj uspoređujući svoje iskustvo iz djetinjstva s iskustvom psa. Trenutno, u nevjerojatnoj dobi od 77 godina, Diana razmišlja o svojoj povijesti i priznaje da je čak i tijekom svoje mladosti gajila težnje da utjelovi neodoljivu privlačnost zadivljujuće sirene. Ta žudnja da se razlikuje od svojih svijetlokosih kolegica očitovala se u karakterističnim fizičkim atributima – dražesnom razmaku između njezinih zuba i voluminoznom kaskadi sjajnih, čvrsto ukovrčanih pramenova. Ove pojedinosti otkrio je ugledni britanski list Daily Mail.

Tijekom svog obrazovnog putovanja u Švicarskoj i Londonu, prošla je transformativnu fazu u kojoj je istraživala vlastitu seksualnost kroz intimne veze s muškarcima i svojom dragom prijateljicom Dijanom, koja se identificirala kao lezbijka, što je dovelo do dubokog osobnog buđenja. Nježnim držanjem i snažnom tjelesnom građom Dajana je osvojila Dajanu, zarobivši joj srce. Uzbudljivi svijet mode, prožet rock glazbom i neskriveno strastvenim iskustvima, čekao je von Firstenberga u Londonu 1960-ih. Ovaj živahni stil života utjelovljivao je bit “seksa, glamura i slave”. Čak ju je i njezina majka Lili svesrdno podržavala i uvjeravala je, ističući da nema razloga za strah ili sram zbog prihvaćanja vlastite seksualnosti.

Zbog ovih posebnih okolnosti seks je postao istaknuti aspekt njezina postojanja. Diana je imala intimne susrete s više osoba, iako je njezina najdublja naklonost bila rezervirana za nekolicinu odabranih. Nadalje, nije joj bilo strano stupati u veze sa ženama. Tijekom svog boravka u Ženevi, živjela je sa svojom majkom i partnerom, održavajući umjerenu razinu ambicija dok je nastavila studij. U tom se gradu susrela s Berniejem Kornfieldom, bogatim žigolom. U 1960-ima je osigurala mjesto recepcionarke, što joj je omogućilo interakciju s ovom neizmjerno imućnom osobom. Bernie je bio poznat po svom ekstravagantnom načinu života, sudjelovao je u aktivnostima kao što su vožnja luksuznih automobila, jahanje, plovidba jahtama, posjećivanje društvenih okupljanja i upuštanje u veze sa ženama. Nadalje, posjedovao je dvorac u Francuskoj, rezidenciju u Londonu i vilu u Ženevi koju je nekoć okupirao Napoleon.

Diana, ukrašena kaubojskim šeširom, sofisticiranim rukavicama bez prstiju i zvončićima koji zveckaju, doživjela je transformaciju u prilično uznemirujuću pojavu. Unatoč malo debeljuškastoj tjelesnoj građi i neprivlačnom izboru bijelog ruža, njezina divlja bit ostala je nepromijenjena dok je nastavila zagonetno nestajati u toaletu u pratnji muških posjetitelja zabave. Izuzetnom srećom naišla je na Egona von Firstenberga na zabavi u Lausannei kada je imala samo 19 godina. Kao da su se sve njezine najluđe maštarije ostvarile pred njezinim očima. Egon je zračio osjećajem elegancije i plemenitosti, podsjećajući na pravu kraljevsku osobu.

U kasnim 60-ima, razdoblju definiranom mantrom “živi bez granica i odbaci ograničenja”, Diane je donijela hrabar izbor da se preseli u Pariz. Brzo naprijed u 2001., godinu u kojoj se Diane konačno udala za Dealera. Sada uživa u sjaju slave, bogatstva, raskošnih rezidencija, izvrsnog nakita, vrhunskih vozila, privatnog mlažnjaka, veličanstvene jahte, voljene djece, unučadi koje obožava i muža koji obožava zemlju po kojoj ona hoda na. Unatoč tome, kao što je njezin sin Alex jednom istaknuo, svemir će ustrajati u svojim kreativnim nastojanjima sve dok Diane ne postigne istu razinu reputacije kao kultna Coco Chanel.