Iako je Maja Gvozdenović naslijedila mamin pjevački talent, nikada nije gajila sklonost da se bavi glazbom. Tijekom razgovora Snežana je otvoreno pričala o svojoj obitelji, uključujući djecu i unuke, a iskoristila je priliku i otkrila razlog Majine odluke. Prema Snežaninim riječima, pjevačica je otkrila da njezina kći s obitelji već duže vrijeme boravi u Americi. Pjevačica je odlučila odustati od pjevačke karijere kako djeca ne bi osjetila njezinu odsutnost zbog obaveza na poslu.

 

  • Snežana je naglasila da je pjevačica ovu informaciju rado iznijela u javnost, što ukazuje na njenu otvorenost i spremnost na razgovor kada se to od nje zatraži. Jasno je da pjevačica cijeni iskrenost i iznošenje pravih misli, što je, kako Snežana smatra, za svaku pohvalu. Snežana priznaje da njezina kćer posjeduje ne samo dar za pjevanje, već i iste osobine iskrenosti i otvorenosti koje su i samoj pjevačici u prošlosti stvarale probleme. “Nije ugodno iskustvo, moram priznati. Neću to spominjati osim ako me netko izričito ne pita, ali kad se raspitaju, morat će poslušati ono što imam reći. Nisam imao nikakvih poteškoća Zbog toga sam se možda i ranije susrela s njima kada sam govorila bez suzdržavanja, ali s vremenom se stječe razumijevanje nekih stvari”, objasnila je. Vrijedi spomenuti da su se Maja i njena obitelj prošle godine pojavili na finalu “Zvezda Granda”.

Pjevačica je za to vrijeme izrazila neizmjeran ponos na svoje nasljednike. Snežana Đurišić, poznata srpska folk pjevačica, nadaleko je poznata po svojim hitovima kao što su “Odakle si došla”, “Kiše”, “Srno”, “Pričaj mi, pričaj”, “Kuni, kuni”, “Moja”. ime je moje”, i mnogi drugi. Rođena 6. lipnja 1959. godine u Gornjem Milanovcu, odrasla je u Kraljevu, a od 1971. godine živi i radi u Beogradu. Iz braka sa pokojnim suprugom Slobodanom Gvozdenovićem Snežana ima dvoje djece, Maju i Marka.

  • S nepunih deset godina krenula je na svoj glazbeni put sudjelovanjem u natjecanju pjevača amatera “Studio 6 ti daje priliku”. Upravo je na tom natjecanju trijumfirala, a prvo mjesto osigurala je obradom pjesme Lepe Lukić “Nikad se udati neću”. Ovo izvanredno postignuće potaknulo je njezinu strast prema glazbi, što ju je dovelo do snimanja debitantskog singl albuma iste godine. Na albumu su se našle dvije zadivljujuće pjesme, “Baki i deki” i “Mami i tati”. Samo dvije godine kasnije krasila je pozornicu prestižnog festivala “Beogradsko proljeće”, oduševivši publiku i cijenjeni žiri izvedbom pjesme “Imala baba sto momaka”. Njezin izniman talent nije ostao nezapažen jer je dobila poseban poziv da se pridruži Zoranu Lekoviću i ostalim cijenjenim kolegama na obilježavanju rođendana Josipa Broza Tita u Domu omladine.

Njezina je odlučnost da nastavi pjevačku karijeru bila tolika da je čak zaokupila pozornost predsjednika Jugoslavije, koji je omogućio transfer njenog oca u Beograd. Ovaj ključan potez omogućio je Snežani upis u cijenjenu srednju glazbenu školu, čime je krenula na put ostvarenja svojih snova. U karijeri dugoj gotovo pet desetljeća, Snežana je producirala ukupno 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 samostalnih pjesama.

  • Osim toga, surađivala je s raznim cijenjenim kolegama, među kojima su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić i Zorica Brunclik. Rođena u Gornjem Milanovcu 1959. godine, Snežana Đurišić je prve godine provela u Kraljevu sa ocem Milanom, majkom Darom i mlađom sestrom Mirom. Snežana je još kao dijete pokazivala izuzetan glazbeni talent, privlačeći pozornost i oca i profesora u lokalnoj glazbenoj školi. Često je nastupala kao solista sa školskim horom, a prvi javni nastup imala je u Domu društvenih organizacija u Kraljevu. Na poticaj učitelja Tome, Snežanin otac prijavio ju je na natjecanje pjevača amatera “Studio 6 ti daje priliku”. Tijekom natjecanja impresionirala je Radmilu Trifunović, urednicu Radio Beograda, obradama pjesama Lole Novaković “O, mama, mama” i Lepe Lukić “Nikad se neću udati”.

Radmila je predložila Snežani da otpjeva još koju pjesmu i da se ubuduće fokusira isključivo na narodnu glazbu. Na zaprepaštenje publike, desetogodišnja djevojčica je ljubazno prihvatila smjernice koje su joj dane i zadivila svojom izvedbom bezvremenske melodije “I will never marry”. Zaista je bilo zadivljujuće svjedočiti njezinoj besprijekornoj izvedbi pjesme, parirajući vokalnom umijeću cijenjene Lepe Lukić, koja je znatno starija.