Danijel Popović, od trenutka kada je stupio na javnu scenu, pratio je niz skandala, bez obzira na njegovu volju. U prvoj grupi kojoj se pridružio nije potpisao ugovor, što ga je kasnije koštalo mnogo novca i neugodnosti. Novac od njegovih tadašnjih nastupa završio je u suprotnom smjeru, a slične intrige i kontroverze nastavile su se kroz njegovu karijeru, protežući se sve do danas.

Prelazak iz jednog benda u “Srebrna krila” takođe nije prošao bez problema. Kada je bend zakazao termin za predstavljanje novih članova, samo je Danijel došao na snimanje, dok se nijedan drugi član “Silver Wingsa” nije pojavio. Ovo neodgovorno ponašanje izazvalo je nezadovoljstvo osoblja TV stanice, a Popović je nakon toga napustio bend.

Jedan od ključnih trenutaka u njegovoj karijeri bio je nastup na Pesmi Evrovizije 1983. sa pesmom “Julie”, kojom je predstavljao tadašnju Jugoslaviju. Iako su mnogi predviđali sjajnu karijeru, završio je na četvrtom mestu, a skandal koji je izbio nekoliko nedelja pre takmičenja dodatno je uzdrmao njegovu reputaciju.

Popović je ponekad padao u zaborav tokom 1980-ih kada je njegova popularnost opadala. Razveo se od supruge Sandre Petrž 2005. godine, a nakon razvoda, u knjizi je otkrila da je bivši suprug bio nasilan prema njoj.Učestvovao je u rijalitiju “Farma” 2010. godine, gde su mediji preneli navode o njegovoj neveri prema tadašnjoj supruzi Aleksandri. On je odlučno negirao ove tvrdnje, tvrdeći da je njegov brak bio u najboljem redu.

Nakon toga, 2013. godine, istakao je da je pronašao sreću u četvrtom braku sa suprugom Aleksandrom, ali je takođe otkrio da živi od socijalne pomoći u Ljubljani.Današnji izgled Danijela Popovića reflektuje put kojim je prošao kroz visoke i niske tačke svoje karijere i ličnog života.