Vrijedi spomenuti da Tamara Dragičević potiče iz porodice sa dubokom strašću prema scenskoj umjetnosti. Njen brat, Miodrag Dragičević, takođe je talentovan glumac, što doprinosi umetničkom nasleđu porodice. Tamara Dragičević je završila studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kod profesora Dragana Petrovića Peleta, što je u velikoj meri uticalo na njenu karijeru.

Prvo je široko priznanje stekla svojim izvanrednim nastupom u filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo, Bog te vide!. Jedan aspekt Tamarinog života koji često plijeni pažnju javnosti je njen izvrstan stan, koji često prikazuje na raznim društvenim mrežama. Nakon što je godinama provela podstanarstvo, Tamara je konačno donela odluku da se preseli u užurbano srce glavnog grada i krene u novo poglavlje svog života zajedno sa voljenim suprugom Petrom Benčinom.

Želja za velikom imovinom otvorenog koncepta zajednička je težnja mnogih porodica, a ne razlikuje se ni za glumicu i njenog supruga. Trenutno su u procesu ostvarivanja ovog sna za sebe i svoje dvoje dece, Lazara i Stašu. Razmišljajući o sopstvenom detinjstvu, Tamara se rado seća odrastanja na Novom Beogradu pored roditelja, sestre i brata. Istovremeno, prateći natpis pruža uvid u njene ranije dane, gdje je živjela u stanu svojih roditelja. Uprkos različitosti u lokaciji, Tamarino djevojačko prebivalište odiše jednakom ljepotom koja oduzima dah, iako je ukrašena jedinstvenim dizajnom i namještajem koji je s vremenom graciozno stario.

Međutim, neosporno je da oba Tamarina stana posjeduju izuzetan dašak sofisticiranosti, jer je svaki kutak pomno ukrašen izuzetnim dodirom elegancije. Štaviše, Tamara pronalazi utjehu i zadovoljstvo u oba ova izvanredna doma, jer svaki ima posebno mjesto u njenom srcu.