Odrastajući usred nedaća 1990-ih na Novom Beogradu, u blizini poznate Fontane, Jelena Karleuša svoju osebujnost u svijetu pop glazbe pripisuje odrastanju na surovim ulicama Beograda, što ju je izdvajalo od vršnjaka u očima javnosti. . Tijekom svog odrastanja živjela je s majkom sve do osamostaljenja. Iako su joj se roditelji razveli, zadržali su srdačan odnos. Jelenin otac Dragan ponovno se oženio i u svoj život uveo još dva sina, dok je njezina pokojna majka Divna ostala neudana i potpuno se posvetila kćeri.

Iako je Divna Karleuša bila vrlo cijenjena kao omiljena voditeljica i cijenjena zbog njezinih doprinosa, njezin stil života odražava stil tipičnih beogradskih obitelji. Jelena je u više navrata spomenula da su primanja njene majke tada bila samo dvije marke. Spot iz 1998. godine, u kojem glumi Nataša Ilić i ekipa “Music Boxa”, dočarao je unutrašnjost Divnine i Jelenine rezidencije na Novom Beogradu, prikazujući skromnost stana talentirane mlade pjevačice.

Za tu je prigodu pokazala svoju stručnost u kulinarstvu vješto manevrirajući kroz kuhinju i spravljajući preslatko jelo koje se sastoji od piletine i povrća. Besprijekorno uređena i ukrašena kuhinja Jelene i Divne Karleuše odiše ambijentom sofisticiranosti svojim dekorom u tamnim tonovima, zavjesama s cvjetnim uzorkom i obiljem bujnog zelenila izloženog u raznim posudama.

Nakon toga, Jelena je postigla izniman uspjeh u sektoru zabave, što je rezultiralo znatnim povećanjem njezinih prihoda, a potom i do imućnijeg načina života. Međutim, usprkos svojim postignućima i osobnim žrtvama koje je podnijela za svoje kćeri, ostala je utemeljena na svom skromnom podrijetlu i prenijela dubok osjećaj poniznosti u svoju djecu, naposljetku ih oblikujući u iznimno skromne osobe.