Mića Orlović bio je istaknuta ličnost na TV Beogradu, s značajnom ulogom u oblikovanju povijesti nacionalne televizije. Rođen u Valjevu 1934. godine, Mića je kao novinar, urednik i voditelj obilježio televizijski pečat svog vremena.

Njegova izvanredna govorna sposobnost bila je rezultat suradnje s jezikoslovcima SANU, iako je uvijek skromno priznavao da nije mogao parirati brzini čitanja Dušanke Kalanj. Tijekom Drugog svjetskog rata, boravio je u Sarajevu i Velikom Gradištu, gdje se aktivno bavio sportom prije nego što se posvetio medijima.

Po dolasku u Beograd, započeo je karijeru na Radio Beogradu kao spiker, a zatim prešao na novoosnovanu televiziju. Postao je prvi voditelj “Dnevnika”, ali je njegova ostavština nadilazila tu ulogu; bio je voditelj kviza i glazbenih festivala, osvajajući publiku svojim šarmom i autentičnošću.

Kroz rad u inozemnom programu, distribuirao je videokasete iseljeničkim klubovima, čime je pridonio održavanju veza s dijasporom. Njegovo mirenje s uvodjenjem satelitskog programa pokazalo se kao propust, budući da je smatrao da su satelitske antene bile nedostupne većini iseljenika, što je na kraju pridonijelo porazu u medijskoj borbi.

Nakon što je odbio političke ponude, Mića je bio stavljen na prisilni odmor, a umro je u staračkom domu u 79. godini. Njegova dugogodišnja karijera, šarm i doprinos televiziji ostavili su neizbrisiv trag u povijesti medija i kulture. Njegova karijera obuhvatala je i rad na Radio Beogradu, gde je započeo kao spiker, a zatim se prebacio na televiziju. U toku vojnog roka u Bileći, započeo je svoju karijeru u medijima radeći na razglasu u vojarni.