Na današnji dan, 1955. godine, došao je na svet talentirani glumac Vladimir Petrović, koji je osvojio srca publike ulogom Bobe Pavlovića u kultnom serijalu “Žikina dinastija”.Njegove avanture sa prijateljem Žikom i likom Milana su postale sinonim za smeh, dok je ljubavni zaplet između Marije i Bobe ostavio snažan utisak, podsećajući nas da prava osećanja dvoje zaljubljenih, uprkos izazovima, mogu opstati. Iako je tada uživao u ljubavi publike i brojnim pozivima da se posveti intenzivnije glumi, Petrović je neočekivano napustio glumačku scenu i posvetio se marketingu.

Iako su mnogi, unatoč činjenici da je serija bila u pitanju, verovali da je stvarno zaljubljen u Mariju (glumicu Rijaldu Kadrić), Petrović je odabrao ljubav prema Jasminki, sa kojom je delio najlepše trenutke u životu, iako ne krije da su prošli kroz krize u braku. Čuveni Boba je okrenuo fokus ka porodici, posebno supruzi Jasminki, piscu za decu, s kojom ima dvoje dece – sina Igora i ćerku Anu.

Petrović je pronašao mir i ispunjenje u svojoj porodici, uživajući u vremenu provedenom sa unucima. Iako se distancirao od ekrana godinama, i dalje je posvećen svom pozivu koji mu je prvobitno bio hobi. Osim toga, njegova reklamna agencija aktivno posluje, stvarajući raznolike reklamne kampanje.

S obzirom na godine, Petrović se znatno promenio, iako bi ga mnogi danas na ulici teško prepoznali zbog svog diskretnog stila života.Vodim reklamnu agenciju i poslom se bavim već godinama. Radili smo različite reklame – izjavio je ranije. S obzirom na to da već godinama živi van sveta kamera, činjenica je da ga mnogi danas na ulici možda ne bi odmah prepoznali, jer se dosta promenio.