Prolaz: Nakon što je glumica umrla, njen suprug je pronašao utjehu u zagrljaju njene majke, da bi se i sam suočio sa sličnom sudbinom. Godine 2009. neočekivana smrt glumice Brittany Murphy ostavila je mnoge u nevjerici jer je označila početak zbunjujuće enigme. U dobi od 32 godine tragično je izgubila život pod čudnim okolnostima, a da intriga bude veća, njezin je suprug doživio sličnu sudbinu samo nekoliko mjeseci kasnije. U tragičnom preokretu događaja, Brittany je doživjela iznenadni kolaps u kupaonici, padajući u utješni zagrljaj svoje majke, Sharon, prije nego što je tragično umrla.

  • Sharon je nakon toga hrabro ispričala dirljive posljednje riječi koje je izgovorila njezina voljena kći. “Mama, borim se da dođem do daha, molim te pomozi mi.” Unatoč simptomima koji su podsjećali na gripu, glumičina se smrt isprva smatrala nesrećom. Ipak, nakon njezine smrti pokazalo se da je uzrok smrti kombinacija upale pluća, anemije i uzimanja različitih lijekova. Zapovjednik policije Los Angelesa Andrew Smith označio je događaje kao tragične slučajnosti kada je u javnost stigla vijest da je Brittanyin suprug Sajmon Mondžak također preminuo u istoj sobi pet mjeseci kasnije. Uzrok smrti odražava onaj njegove preminule supruge, a kao krivci su identificirani upala pluća i anemija. Nakon tragične smrti supruge, Simon je pronašao utjehu u društvu njezine majke, dijeleći istu postelju i stvarajući blisku vezu, prenose brojni izvori.

Ova veza potaknula je nagađanja da je Sharon Murphy možda imala ulogu u preranoj smrti svoje kćeri i zeta. Angelo Bertolotti, glumičin otac, otvoreno je optužio bivšu suprugu Sharon da je odgovorna za smrt njihove kćeri. Ključno je temeljito istražiti Sharoninu umiješanost u ovu stvar. Trebalo bi je natjerati da razjasni zašto je ona postala glavni korisnik u oporuci njihove kćeri, dok je Simon bio potpuno isključen. Sharon se mora pozabaviti iznenadnom promjenom oporuke nakon što su Brittany i Simon izrazili želju da se presele u New York i zasnuju obitelj.

  • Nadalje, Sharon treba objasniti svoju novostečenu financijsku neovisnost nakon Brittanyna odlaska, nakon što se mnogo godina oslanjala na podršku drugih. Dražba Brittanynih osobnih stvari, uključujući njezino rublje, putovnicu i odjeću, također postavlja značajna pitanja. Tijekom intervjua, Angelo je istaknuo da je od tri osobe koje žive u tom kućanstvu, samo jedna ostala živa i da je financijski profitirala od situacije. I dalje postoje mnogi neodgovoreni upiti koji zahtijevaju temeljitu istragu. Nakon njegove smrti, sin preminulog i Brittanyin polubrat, Tony Bertolotti, preuzeo je dužnost da ustrajno potvrđuje ovu tvrdnju. U intervjuu za Mail Online, naglasio je da se Brittany čini dobrog zdravlja, zbog čega je posebno uznemirujuće što je preminula dok su joj majka i suprug bili prisutni, a ipak nije potražila liječničku pomoć unatoč blizini obližnje bolnice.

Očito je da nije umrla prirodnom smrću, što me navodi na zaključak da je namjerno ubijena. Postavlja se pitanje tko je odgovoran za njezinu smrt? Prema Murphyjevu polubratu, zagonetne okolnosti njezine smrti mogle bi biti povezane s lošim upravljanjem financijskim poslovima njezina supruga Simona, što je rezultiralo značajnim šesteroznamenkastim dugom.

  • Navodno su mnogi na Bretanju gledali kao na sredstvo za stjecanje novca, a neki su vjerovali da njezina vrijednost raste smrću, a ne životom. Ključno je biti oprezan prema onima koji traže financijsku dobit. Polubrat je istaknuo kako kad god se prikazuju njezini filmovi netko profitira. On čvrsto vjeruje da oni koji imaju financijska sredstva imaju ključ istine. Izražavajući frustraciju, zapitao se kako skupina od 15-30 pojedinaca blisko povezanih s Bretanjom može tvrditi da ne zna. Ta mu se ideja činila apsurdnom. Kad bi imao potrebna sredstva da provede temeljitu istragu njezine smrti, osobno bi posjetio svaku osobu, iako je sumnjao da bi surađivali.