Tankom crijevu, koje igra ključnu ulogu u probavnom procesu, obično je potrebno oko 13 do 15 sati da završi svoje funkcije. Kada tanko crijevo završi svoj posao, mjehur ulazi u scenu, za koje je potrebno otprilike 15 do 17 sati da se potpuno isprazni. Nakon mjehura, bubrezi preuzimaju, posvećujući oko 17 do 19 sati svom zamršenom procesu filtracije.

To također može ukazivati ​​na to da ste preplavljeni pretjeranom količinom stresa i napetosti. Posljedice nemirnog noćnog sna mogu biti trajne, jer mogu utjecati na cijeli dan i potencijalno se zadržati nekoliko dana nakon toga. Pored stalne potrebe za zijevanjem, možete izdržati i pulsirajuće glavobolje i boriti se da održite fokus, ometajući vašu sposobnost da efikasno obavljate svakodnevne zadatke.

Uprkos nadi da će šolja kafe koja se kuva na pari ublažiti vaš umor, njena efikasnost može se pokazati minimalnom. Međutim, nedavna studija objavljena u cijenjenom časopisu Human Relations sugerira da možda postoji rješenje za te neprospavane noći. Iznenađujuće, čini se da način na koji percipirate i obrađujete svoje misli igra značajnu ulogu u pronalaženju olakšanja, kao što ukazuje mindbodygreen.com.Pozitivne misli mogu biti moćan alat za borbu protiv umora i tamnih krugova ispod očiju, iako možda nisu jedino rješenje.

Ipak, oni imaju potencijal da vam uvelike pomognu u kretanju kroz dan. Profesionalci snažno predlažu izbjegavanje razmišljanja o prošlim neuspjesima i razmišljanje o negativnim događajima tog dana. Umjesto toga, preporučljivo je dati prioritet pozitivnom razmišljanju i izraditi strategiju o tome kako možete efikasno ostvariti sve svoje planirane zadatke. Ključno je imati na umu da su vaše mentalne sposobnosti neograničene, što vam omogućava da zadržite osjećaj zadovoljstva i nepokolebljivu koncentraciju.