Pre više od dve decenije, mlada žena iz Beograda, Z. M., podelila je svoju tešku priču o trudnoći koja ju je suočila s izazovima mladosti i nedostatkom podrške. Zatrudnela je s muškarcem koji nije bio spreman preuzeti odgovornost, a situacija je postala još složenija kada joj je on ponudio novac za abortus, odbivši bilo kakvu odgovornost.Nakon što je ostavila svoje dete pre više od dve decenije, Z. M. nikada ga nije potražila. Razgovarala je o svađi s roditeljima i prekidu komunikacije s muškarcem, dok su joj podršku pružile samo dve prijateljice i žena kod koje je iznajmila sobu.

Priča o Z. M. nije izolovan slučaj, s obzirom na postojanje napuštene dece kroz istoriju. Ona naglašava da nema opravdanja za ovakve odluke, ali ističe i da niko iz ove priče nije prošao neoštećen. Govoreći o vremenu od pre više od 20 godina, Z. M. je osvetlila kontekst mladosti, strogosti oca i slepe poslušnosti majke.

Situacija se zakomplikovala kada je otkrila trudnoću mladiću s kojim je bila u vezi. Ljubavna veza nije izdržala pritisak, a Z. M. je saznala da mladić ne želi da se venča niti da postane otac. Njegova reakcija na njenu izjavu da želi da bude njegova žena bila je hladna i odbojna, nagovestivši joj da nema nade za venčanje.Situacija je postala još teža kada je pokušala komunicirati s njim, a on ju je izbegavao. Njene prijateljice su joj pomogle da stupi u kontakt s njim, ali je on odbio prihvatiti trudnoću i odlučio je prekinuti svaki kontakt s njom. Kada su se napokon sastali, bacio joj je novac za abortus i jasno stavio do znanja da ne želi imati nikakve veze s detetom.

Ispričala je i o razgovoru s roditeljima, gde nije dobila podršku koju je očekivala. Majka je bila neosetljiva, dok je otac izrazio svoje neodobravanje i odbacio je kao ćerku. To ju je nateralo da napusti dom i potraži utočište kod rodbine, ali ni tu nije pronašla pravu podršku.

Do kraja trudnoće, morala je raditi kako bi se izdržavala. Očekujući da će joj biti teško, iznajmila je sobu kod gospođe koja je razumela njene izazove. Ispričala je i o poslu koji je radila do osmog meseca trudnoće, opisavši tešku situaciju u kojoj se suočavala, dok je istovremeno pokušavala razmišljati o budućnosti.Priča Z. M. baca svetlo na teškoće s kojima se suočavaju mlade žene u sličnim situacijama, naglašavajući potrebu za podrškom i razumevanjem.