Dr. Branimir Nestorović, poznati pedijatar, pneumolog i alergolog, izgradio je izuzetnu karijeru tokom više od 30 godina rada kao profesor na Medicinskom fakultetu, kao i načelnik Službe pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike „Tiršova”. Iako je zvanično u penziji, nastavlja se baviti strukom, a istovremeno je zakoračio i u političke vode kao predstavnik pokreta “Mi, glas iz naroda”.

U skladnom braku koji traje više od tri decenije, dr. Nestorović ima dvoje dece, MInu i Uroša. Mina, nasleđujući očevu strast prema nauci, studirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu i psihologiju na Fakultetu za medije i komunikacije. Unatoč poznatosti svog oca, Mina preferira privatnost i trudi se očuvati svoj život podalje od javnosti. Korisnici društvenih mreža često ističu njene prelepe oči i igru s modnim trendovima.

U teškom trenutku nakon rođenja, Mina se suočila s ozbiljnom srčanom manom koja je iziskivala ozbiljno lečenje. Dr. Nestorović je otvoreno delio tu tešku dijagnozu i istakao kako je to bio izuzetno stresan period, posebno s obzirom na okolnosti u vreme najžešćih sankcija.

U vezi s naglim porastom popularnosti tokom pandemije, Mina, kao brižna ćerka, izražavala je zabrinutost za oca. Ipak, dr. Nestorović ju je umirio na izniman način. Odlučili su zajedno prošetati među ljudima, a dočekala ih je inspirativna slika. U tom trenutku, dr. Nestorović je svojoj ćerki preneo važnu poruku o srpskom duhu i stvarnosti, usmeravajući je prema životu van virtuelnog sveta na društvenim mrežama.Njegova opuštenost i optimizam predstavljaju osvežavajući podsetnik na duh Srbije, a taj trenutak sa ćerkom na kafi na Trgu Nikole Pašića postao je simbol povezanosti sa narodom, suprotstavljajući se virtualnom svetu Tvitera.