Na glavnom meniju naše populrne pjevačice Nede Ukraden svako jutro se nalazi se napitak koji učinkovito potiče metabolizam. Uvjereni smo da ćete, nakon što ovo pročitate, jedva čekati da ga isprobate. Unatoč 73. godini Neda Ukraden održava figuru na kojoj joj zavide mnoge žene.

  • Vidljivo je da marljivo njeguje svoje tijelo, a čini se da se to neće promijeniti u skoroj budućnosti. Nevjerojatna tjelesna građa pjevačice pripisuje se spoju predanog treninga, hranjive prehrane i zapaženog doprinosa Nede Ukraden, ključnog faktora njezine izvanredne figure.

Neda Ukraden svako jutro na svom jelovniku ima poseban napitak koji učinkovito pospješuje metabolizam, a uvjereni smo da ćete ga nakon čitanja ovog teksta jedva čekati da ga isprobate. Za početak svog jutra, počinjem uvođenjem osvježavajuće rutine konzumiranja čaše mlake vode s polovicom ili cijelim limunom, nadopunjene malom kurkumom. Pjevačica je podijelila svoju jutarnju rutinu, koja uključuje uživanje u šalici turske kave bez šećera dok prati poruke i vijesti, nakon čega slijedi jutarnja tjelovježba.

  • Neda je godinama marljivo ustrajala u svom zalaganju za prakticiranje vježbi. Godinama mi je postala navika vježbati tijelo i vježbe disanja gotovo svako jutro. Zbog prirode mog posla, koji zahtijeva česta putovanja, odlučio sam se ne pridružiti nijednoj teretani jer ne bih mogao održavati stalno članstvo. Neda Ukraden, poznata i postojana osoba balkanske glazbe, podijelila je svoju fitness rutinu dok je na putu.

Umjesto da se oslanja na hotelske teretane, Neda improvizira tako da položi ručnik na pod svoje sobe i posveti petnaestak minuta sklekovima i trbušnjacima. Ova posvećenost održavanju svoje fizičke dobrobiti samo je jedan aspekt Nedinog izuzetnog putovanja u glazbenoj industriji. Od skromnih početaka u Bosni i Hercegovini do studija na Sveučilištu u Sarajevu, Nedin put bio je ispunjen i preprekama i trijumfima.

  • Tijekom godina etablirala se kao istaknuta pjevačica u žanrovima kao što su pop-folk, turbo-folk i dance-pop. Utjecaj Nede Ukraden nadilazi njezinu pjevačku karijeru; postala je simbolom jednoga razdoblja i izvorom nadahnuća za buduće generacije. Rođena u srpskoj obitelji 16. kolovoza 1950. u Imotskom, gradiću u bivšoj FNR Jugoslaviji, Neda Ukraden odrasta u Glavini Donjoj. Tijekom godina obrazovanja živjela je kod bake i djeda prije nego što se preselila u Višegrad u istočnoj Bosni i Hercegovini.

Ova rana iskustva tranzicije i prilagodbe novom okruženju uvelike su oblikovala njezin umjetnički izričaj i glazbeni stil. Odrastajući u Sarajevu, Neda je svoje formativne godine doživjela u gradu u koji se njena obitelj preselila tijekom njenih osnovnoškolskih dana. Završila je srednju školu i nastavila studij na Sveučilištu u Sarajevu, gdje je bila izvrsna iz prava, filologije i engleskog jezika.

  • Iako su njezina akademska postignuća bila vrijedna pažnje, Neda je svoju pravu strast otkrila u glazbi. Unatoč tome što je njezina javna slika često zasjenila njezin osobni život, njezina su privatna iskustva odigrala značajnu ulogu u oblikovanju njezina putovanja. Neda je bila u braku sa Milanom Bilbijom tri godine, a zajedno imaju ćerku Jelenu. Osim toga, ponosna je baka troje unučadi: Nede, Aleksandre i Dušana.