Priča o dvjema afričkim časnim sestrama koje su se posvetile misionarskom radu na Siciliji izazvala je buru kad su se trudne vratile u svoju domovinu. Jedna od časnih sestara, koja je potjecala s prekrasnog otoka Madagaskara, imala je časni položaj poglavarice i bila je odgovorna za brigu o starijim stanovnicima  malog sicilijanskog gradića. Ovakav razvoj događaja izazvao je veliku pozornost javnosti , posebno medaji i izazvao kontroverze.

 

 

 

Naravno, ovo nije ni prvi ni posljednji takav slučaj unutar crkvene hijerarhije. Nakon što je završila nesebičnu i mukotrpnu misiju, po povratku se dogodilo neočekivano otkriće. Otkriveno je da je mjesec dana nosila neprocjenjivi dar života, nakon što je krenula na putovanje koje izaziva strahopoštovanje. 34-godišnja časna sestra primljena je u bolnicu zbog nesnosne nelagode u želucu. Na njezino potpuno zaprepaštenje, medicinsko osoblje ustanovilo je da je trudna. Nakon ovog nepredviđenog otkrića, prebačena je iz samostana u blizini Nebrodija u Palermo radi dodatne medicinske pomoći i podrške. Identitet oca djece ostaje neotkriven jer je žena odlučila ne otkriti njegovo ime. Ova je vijest izazvala veliko zanimanje javnosti, a ubrzo su je slijedili i mediji. Istraga je prvotno pokrenuta zbog navodnog kršenja celibata.

 

 

 

Međutim, izviješteno je putem pouzdanog izvora sa sjedištem u Rimu da je trenutačni prioritet osigurati dobrobit i zaštitu sve buduće djece koja proizađu iz ovih trudnoća. Ova priča je privukla pozornost masa, dovodeći do žestokih rasprava o politici Katoličke crkve o celibatu. Žena je također pozvala na refleksivne rasprave o plemenitim djelima humanitarnih misija, kao i žrtvama koje redovnice često podnose tijekom svojih altruističkih nastojanja. Šarm priče privukao je ljude iz različitih sredina, potaknuvši širi razgovor o ovim značajnim pitanjima. Potaknuo je pojedince da dublje proniknu u zamršenost vjere i nesebičnog služenja, stvarajući klimu introspekcije i istraživanja.