Tokom proteklih deset godina, primetan je priliv izuzetno darovitih i perspektivnih mladih muzičara u oblasti pop muzike. Među njima, Tanja Savić se istakla kao izuzetna umetnica, koja se ističe kroz izuzetne saradnje sa nekim od najpoznatijih ličnosti u industriji pop muzike. Štaviše, njeni solo poduhvati su izazvali ogromnu pohvalu i obožavanje njenih odanih fanova. Nažalost, nepredviđeni zdravstveni problemi natjerali su Savića da se povuče sa dugo očekivanog nastupa u Sloveniji.

Osim toga, u nastojanju da otkloni probleme s glasom koji su je mučili, donijela je tešku odluku da otkaže sve nadolazeće angažmane za sljedeći mjesec. Tokom nastupa, ponovo joj je glas zamršao, što je dovelo do nesretnog otkazivanja događaja. Nakon ovog zastoja, Tanjino zdravlje se pogoršalo jer je dobila temperaturu, zbog čega je zatražila medicinsku pomoć.

Kako njeno stanje i dalje izaziva zabrinutost, važno je napomenuti da ovo nije prvi slučaj u kojem je predložena operacija kao rješenje za nju. Prema pouzdanom izvoru bliskom talentovanoj pevačici, tokom prethodnog susreta sa preporukom za hiruršku intervenciju, ona je pokazala nedostatak odgovornosti zanemarivši lekarski savet i prerano nastavila sa nastupima, ignorišući hitnost da se podvrgne neophodnoj operaciji.

Nakon putovanja u Sloveniju, njen strah je izuzetno porastao. Bila je toliko zabrinuta za svoje zdravlje da je odmah odlučila da otkaže sve svoje predstojeće termine za cijeli mjesec. Izvor sugerira da je početna akcija potrebna za rješavanje ovog problema stabilizacija i vraćanje temperature u stanje dobrog zdravlja. U nedavnom videu na Instagramu, Savićka je iskoristila priliku da se poveže sa svojom posvećenom publikom. Sa dozom razočaranja u glasu, prenijela je značajnu poruku, izražavajući žaljenje da otkaže svoj dugo očekivani nastup u Sloveniji.