Dragan Jovanović Gagi, veoma renomirani i obožavani srpski glumac, u poslednje vreme beleži smanjenje televizijskih nastupa. Pored iskustva lekara, naišao sam i na priču Dragana Jovanovića, poznatog izvođača, koji je utehu našao u sličnom pristupu lečenju. Nakon što mu je dijagnostikovana hronična bolest, Jovanović je napravio potpunu transformaciju životnog stila, uvidevši važnost ugradnje vežbi i dopunskih pomagala u svoju svakodnevnu rutinu.

To mi je duboko odjeknulo, jer sam i ja postao svjestan potrebe da dam prednost svom blagostanju i aktivno spriječim potencijalne opasnosti povezane sa sjedilačkim načinom života i produženim periodima neaktivnosti. Sve u svemu, iskustva i uvidi koje je podelio doktor Dragan Jovanović i moje lično putovanje su potvrdili dubok uticaj koji istezanje, fizičke vežbe i proaktivan pristup održavanju zdravog načina života mogu imati na naše opšte blagostanje. Kroz njihove priče, stekao sam novootkrivenu zahvalnost za transformativnu moć ovih praksi i ostao sam posvećen njihovom uključivanju u svoj svakodnevni život za dugotrajno zdravlje i vitalnost.

 

U ranoj fazi njegove medicinske karijere, jedan doktor je jednom sa mnom podijelio izvanrednu priču o tome kako se njegova druga žena uspjela uspješno oporaviti od bolesti. Kroz namjenski režim istezanja i fizičkih vježbi uspjela je obnoviti svoj kičmeni disk, koji mi je poslužio kao veliki izvor inspiracije.

Zaintrigiran njenim napretkom, krenuo sam na svoje putovanje uključivanja istezanja u svoju svakodnevnu rutinu, a čak sam iskoristio priliku da istražim razne banje, uključujući Banju Koviljaču i Blato, kako bih dodatno poboljšao svoje razumijevanje prednosti fizikalne terapije. Kao rezultat toga, počeo sam da prihvatam prirodu, više vremena provodim u prirodi, posebno u blizini Zlatibora, gde imam sreću da imam vikendicu.Uranjanjem u ljepotu okoline i bavljenjem fizičkim aktivnostima, nastojim se zaštititi od opasnosti sjedilačkog načina života, kao i štetnih posljedica dugotrajnog ležanja.