Matej Perić bio je mladić koji je stekao široku afirmaciju, ali mu se život tragično završio kada je misteriozno nestao uoči 2022. godine. Nenad Periš, otac mladića, svima nam je izuzetan uzor koji je pokazao nepokolebljivu staloženost i spokoj usred najnezamislivijih muka, tuge i muke. Njegovo izvanredno držanje i nepokolebljiv duh odmah su odjeknuli u masama, koje su svesrdno ponudile svoje molitve i podršku, nadajući se sigurnom povratku njegovog voljenog sina.

Danas Nenad, oličenje snage, hrabro iznosi svoje viđenje značaja Uskrsa u njegovom životu, sada kada njegov sin više nije pored njega. Nenad je u prvim trenucima našeg razgovora strastveno izrazio svoje uverenje, rekavši da Uskrs ima ogroman značaj i da donosi duboku radost hrišćanima. To je vrijeme nade, svjetionik svjetlosti koji iskorijenjuje sve sumnje i ublažava bolove i patnje koje trpimo, jer simbolizira Isusovu trijumfalnu pobjedu nad samom smrću. Prije ovog veličanstvenog događaja, tama je obavila naše živote, ali je Isus svojim uskrsnućem osvijetlio naše postojanje, zauvijek protjeravši sjene koje su nas nekada mučile.

Nenadova duboka povezanost sa njegovom verom evidentna je kada govori o svojoj nepokolebljivoj vezi sa sinom Metjuom, čije prisustvo odjekuje sa njim svakog dana. Ova duhovna veza nadilazi fizičke granice, jer koegzistiraju u carstvu molitve i nepokolebljive vjere, ujedinjene dubokim vjerovanjem u transformativnu moć uskrsnuća. Čitav region je bio duboko uznemiren zbog iznenadnog nestanka Mateja, kao što je ranije pomenuto. Njegov otac, ispunjen nemilosrdnom odlučnošću, krenuo je u neumornu potragu da pronađe svog voljenog sina.

Mjeseci su prolazili, a on je neumorno pretraživao svaki ćošak u potrazi za tragom, očajnički tražeći bilo kakve tragove koji bi mogli rasvijetliti kobnu noć kada je Matej neobjašnjivo otišao iz kluba u kojem je uživao sa svojim drugovima.