Dok se naš vrhunski teniser priprema za svoje nadolazeće mečeve, on nastavlja da demonstrira konstantan napredak u svojim performansama, približavajući se uspješnoj odbrani svog šampionata na prestižnim travnatim terenima u Londonu. Neprekinuti lanac pobjeda koje je do sada ostvario ukazuje na to da u narednim mečevima ovog cijenjenog teniskog takmičenja neće naići na značajnije izazove.

Ovaj izuzetan trijumf je nesumnjivo rezultat njegove nepokolebljive posvećenosti i temeljitih priprema prije utakmice. Prije meča protiv Huberta Hurkača, renomiranog poljskog tenisera, ozloglašenog po kašnjenjima, cijenjeni teniski šampion posvetio se usavršavanju svojih vještina na svetim terenima cijenjenog “All England Cluba”. Međutim, usred ovih priprema, fokus se na trenutak pomerio sa njega, jer je sin Novaka Đokovića uhvatio reflektore, što je podstaklo spekulacije da ambiciozni mladi Stefan Đoković gaji težnje da u narednim godinama nadmaši dostignuća svog oca.

Sin Novaka Đokovića željno koristi svaku priliku da prati svog oca na njegovim svetskim turnirima, replicirajući svaki očev potez. Ipak, nije samo njegova mimika ono što podstiče njegovo uzbuđenje; takođe je obavijen postojanim ohrabrenjem od svoje odane majke Jelene i voljene sestre Tare. Ipak, tek kada kroči na teniski teren, njegovo ushićenje zaista nema granice, postajući dubok izvor neobuzdane radosti i duboki izvor očinskog ponosa za cijenjenog teniskog šampiona.

Najveći značaj u mom životu leži u neizmjernoj radosti koja me obuzima svaki put kada svjedočim kako se moj voljeni sin bavi sportom koji je postao sama suština mog bića, sportom koji on svim srcem prihvaća i sa entuzijazmom učestvuje u njemu. Kada se naši pogledi harmonično usklade Što se tiče ove sportske discipline, nema dubljeg ili uzbudljivijeg osjećaja od toga da svjedočim kako moj sin uporno prati svoju strast i uživa u aktivnostima koje obožava.“ – rekao je Nole novinarima u nedavnom razgovoru.