I pored toga što je imao prednost prestižnog porodičnog prezimena, Veljko Ražnatović je doneo svesnu odluku da krene sopstveni put u životu. Zanimljivo, Babić se ovog iskustva i danas sjeća. Ražnatović je čak išao do te mjere da je obustavio učešće pojedinaca koji su bili spremni da se takmiče protiv Babića u boks mečevima, nastojeći da prenese poruku da se boks ne smije olako shvatiti.

Ražnatović je pozvao svog prijatelja da se pooštri, ističući važnost otpornosti. Zanimljivo, Babić je prihvatio izazov i pokazao da je sposoban da izdrži sve prepreke koje mu se nađu na putu. Sportisti se često doživljavaju kao uzori iz različitih razloga, a jedan od njih je njihova spremnost da se otvoreno izvine za svoje greške. Isti čin iskazivanja kajanja pokazao je i Vladan Babić, koji je trenutno na funkciji kuma Veljku Ražnatoviću.

Babić je ponizno priznao da možda nije prvi koji je poduzeo takvu akciju, jer je to malo vjerovatno, ali je preuzeo inicijativu i pružio ruku u znak izvinjenja. U tom trenutku razmišljao je o značaju svog gesta. Shvatio je da ako mu neko pokaže takvu ljubaznost, bilo bi nepravedno da odgovori hladnoćom i nepristrasnošću. To bi značilo da u njemu postoji nešto inherentno nedostatno.

Uprkos burnom početku, Veljko i Vladan su uspeli da gaje duboku vezu, koja je sada prerasla u poseban odnos koji je nedavno rezultirao radosnim dolaskom kumčeta. Čast da vodim obred krštenja Veljkovog drugog djeteta pripala mi je i to nas je još više zbližilo. Nadalje, aktivno smo uključeni u koordinaciju brojnih zajedničkih poduhvata, pokazujući dubinu naše povezanosti i zajedničkih aspiracija. Trenutno, naše prijateljstvo ostaje nepopustljivo i postojano, služeći kao svedočanstvo trajne moći drugarstva.