Lepa Brena i Miroslav Ilić na početku karijere bili su nerazdvojni, zajedno su išli na turneje i družili se danonoćno, no prijateljstvo je puklo prije mnogo godina. Drugim riječima, poznata pjevačica  i pjevač nisu razgovarali više od dva stoljeća.

  • Mnogi su nagađali da je uzrok svađe Mirjanina bivša ljubavnica Mirjana Antovović, s kojom je pjevačica dobila izvanbračno dijete, ali Mirjana to nije priznala. Njih dvoje već pet godina vode sudsku bitku oko očinstva, a Lepa Brena je Antonovicheva velika podrška te se s njom nekoliko puta pojavila na sudu protiv pjevačice. Sud je presudio u njezinu korist i utvrdio da je Devin pjevačičin sin.

No, kako su mediji svojedobno pisali, razlog svađe između Miroslava i Brennera bio je sasvim druge prirode i nije imao nikakve veze s ljubavnicima. Inače, Miroslav je jednom prilikom zakasnio na događaj na kojem je prije pjevala Brenna, a upitali su ga je li namjerno izbjegao vidjeti Brennu: “Ma, nisam znao da je jučer bila tamo. Mi smo profesionalci, pa bih došao , ali sam jučer bio zauzet i nisam mogao doći”, rekao je Ilić. Njih dvoje su snimili duet “Jedan dan života”, a Ilić je otkrio da više nikada neće surađivati.

  • “Djelili smo pozornicu kada je bilo smisleno i vrijedno, a to su bila najbolja vremena”, rekao je tada Miroslav Lepa Brena rođena kao Fahreta Jahić, simbol je jugoslavenske glazbene industrije i jedan od simbola jugoslavenska glazbena industrija. Najpoznatija ličnost u povijesti balkanske glazbe. Brena je rođena u Tuzli 20. oktobra 1960. godine, a karijeru je započela osamdesetih godina kao članica benda “Slatki greh”.

Njezin jedinstveni spoj pop i folk zvukova, koji je postao poznat kao “turbo folk”, donio joj je ogromnu popularnost i status ikone. S više od 25 milijuna prodanih albuma, Lepa Brena nije samo glazbena zvijezda već i važna kulturna ikona čija je karijera oblikovala glazbeni krajolik bivše Jugoslavije. Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, rođena je 20. listopada 1960. godine u Tuzli, tadašnjoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji.

  • Odrasla je u skromnoj obitelji u Brčkom, u Bosni i Hercegovini, kao najmlađe dijete Abeda Jašića i Ifete Smailović. Njena obitelj je muslimanskog porijekla, a roditelji su iz okolice Srebrenika. Brena je odrastala sa sestrom Faketom i bratom Farukom u atmosferi koja je njegovala ljubav prema muzici i tradiciji. Fahretta je od malih nogu pokazivala interes za glazbu. Prvi javni nastup imala je u petom razredu na lokalnom festivalu, gdje je izvela pjesmu Kemala Montena “Sviraj mi o nja”.

Taj je incident odigrao odlučujuću ulogu u njezinoj odluci da nastavi glazbenu karijeru. Tijekom srednjoškolskih godina često je nastupala na Brčanskim igrankama, gdje je stekla i prva scenska iskustva. Njezina mladost bila je ispunjena snovima o glazbi i velikoj karijeri, a podrška obitelji odigrala je ključnu ulogu u njenom odrastanju kao umjetnice. Ova rana iskustva za Brčko su postavila temelje za ono što će postati izvanredna karijera jedne od najvećih balkanskih zvijezda.