Zlatan Ibrahimović, najpoznatiji balkanski penzioner, našao se na listi najpoželjnijih muškaraca za 2023. godinu. Ovaj švedski fudbaler, rođen 3. oktobra 1981. u Malmou, Švedska, važi za jednog od najboljih napadača svoje generacije i jednog od najcenjenijih fudbalera u svetu.

Ibrahimović je igrao za brojne poznate klubove u Evropi, uključujući Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United i Los Angeles Galaxy. Poznat je po svojoj sposobnosti postizanja atraktivnih golova, fizičkoj snazi i tehničkoj veštini.

Njegova životna priča obeležena je teškim detinjstvom u imigrantskom naselju u Malmeu, gde je odrastao u siromaštvu sa samohranom majkom i ocem iz Bosne. Ipak, Zlatan se izdignuo iz tih okolnosti zahvaljujući svojoj posvećenosti fudbalu i talentu.

Ibrahimovićeva karijera obeležena je osvajanjem titula u različitim ligama i klubovima, a takođe je bio ključni igrač u reprezentaciji Švedske. Njegova ličnost, kako na terenu tako i van njega, čini ga jednim od najprepoznatljivijih fudbalskih figura.

Zlatan je poznat po svojoj hrabrosti, samopouzdanju i nekonvencionalnom pristupu životu. Njegove izjave poput “Ne mogu da vam objasnim koliko sam savršen” ili “Šta sam poklonio ženi za rođendan? Ništa, pa već ima Zlatana” postale su legendarni deo njegove javne ličnosti.

Ibrahimović se povukao iz međunarodnih takmičenja, ali i dalje nastavlja svoju uspešnu klupsku karijeru. Osim po fudbalskim uspesima, Zlatan je poznat i po svojoj skromnosti u privatnom životu, često izbegavajući detalje o svojoj porodici i vezama.

On brani svoju decu od medija i javne pažnje, posebno ih zaštićujući od negativnih komentara na društvenim mrežama. Njegova supruga, bivša manekenka Helena Seger, igra ključnu ulogu u upravljanju sponzorskim ugovorima Zlatana, dok se par trudi održati privatnost porodičnog života.Ibrahimović, osim svojih sportskih dostignuća, postao je ikona i van terena, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu fudbala i prateće zabave.