Bogata naslednica Barnija Eklstona, Tamara Eklston, bila je žrtva pljačke svoje luksuzne vile u Londonu, gde su lopovi odneli dijamante, nakit i stvari vredne milione funti. Lider pljačke označen je kao Obrenovčanin Ljubomir Radosavljević, koji se nalazio na listi najtraženijih evropskih begznaca. Učestvovao je i Jugoslav Jovanović, državljanin Srbije, koji je uhapšen u Italiji i izručen Velikoj Britaniji, gde je osuđen na 11 godina zatvora."ODVRATNI SU, VIDELA SAM IM LICA, MUKA MI JE OD NJIH": Ovako je Tamara Eklston govorila o Srbima koji su je ojadili za milione!

Tamara Eklston je izrazila uznemirenost zbog događaja, navodeći da se njen život i život porodice više neće isto odvijati, jer sada stalno brine o svojoj bezbednosti u sopstvenom domu. O pljački je govorila kao o jezivom iskustvu, istakavši odvratnost vinovnika i izražavajući gađenje prema njima. Ponudila je milionsku nagradu za informacije koje bi otkrile identitet počinilaca.

Ljubomir Radosavljević, lider organizovane kriminalne grupe, i šest drugih lica lišeni su slobode na teritoriji Beograda po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal. Grupa je u periodu od 2. februara 2018. do 15. decembra 2023. formirala organizovanu kriminalnu grupu koja je novac stečen kriminalnom delatnošću investirala u nekretnine, uvodeći ga u legalne novčane tokove.

Osumnjičeni Radosavljević je pod istragom u Velikoj Britaniji zbog sumnje da je provalama oštetio Frenka Lamparda, Višaija Šrivadanapraba i Tamaru Eklston za ukupno 26 miliona funti. Osumnjičeni Radosavljević i drugi članovi grupe su novac pribavljen kriminalnim delovanjem davali drugim pripadnicima, koji su ga zatim investirali u nekretnine i luksuzna vozila u Srbiji, pokušavajući da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne tokove.

Istraga je vođena u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije. Osumnjičeni su suočeni sa optužbama za udruživanje radi vršenja krivičnog dela.