Jennifer Barlow, vojni veteran iz Atlante, našla se pred zastrašujućim i životno opasnim izazovom kada joj je dijagnosticiran nekrotizirajući fasciitis, vrlo neuobičajena i smrtonosna bakterijska infekcija koja se obično naziva bakterija koja jede meso.

Tokom svog napornog putovanja, Dženiferina priča stoji kao potresan podsjetnik na kritični značaj u brzom prepoznavanju i davanju odgovarajuće medicinske intervencije u borbi protiv ove teške bolesti. Nakon što se Barlov vratio sa putovanja na Bahame, počela je da doživljava izuzetno teške simptome. Desna noga joj je postala otečena i crvena, i bila je tri puta veća od njene lijeve noge.

Ovo posebno stanje karakterizira brzo širenje crvenila i prisustvo toplih područja na koži. Uz to, prati ga visoka temperatura i intenzivan bol. Uprkos njenoj mučnoj agoniji, početna procjena obavljena u obližnjoj hitnoj pomoći pokazala se netačnom. Ljekari su joj pogrešno dijagnosticirali uganuće i prepisali štake i lijekove protiv bolova i uputili je da se vrati kući. Nažalost, njeni simptomi su potrajali i čak su se pogoršali, što je na kraju dovelo do naknadne dijagnoze nekrotizirajućeg fasciitisa. Ova infekcija je poznata po svojoj ozbiljnosti i brzom širenju po cijelom tijelu.

Uprkos brzim akcijama lekara, Barlov je morala da izdrži opsežnu seriju od više od trideset hirurških zahvata, koji su uključivali čak i nesretnu amputaciju jedne od njenih nogu. Ozbiljnost njenog stanja bila je takva da je ostala u medicinski indukovanoj komi mukotrpnih deset dana. Osnovni uzrok njene bolesti pripisuje se prisutnosti nekrotizirajućeg fasciitisa, vrlo opasne bolesti koja jede meso uzrokovanu podmuklim bakterijama streptokoka grupe A. Međutim, tačan izvor infekcije ostao je zbunjujuće nejasan.