Rakija, poznata i kao prirodna rakija, snažno je alkoholno piće koje podsjeća na vinaigrette i votku. Nastaje destilacijom fermentisanog voća i obično sadrži oko 40% alkohola. Međutim, domaća rakija može biti mnogo jača, sa sadržajem alkohola između 50 i 60%. Prepečenica je varijanta rakije koja se destiluje dva puta, a ponekad ima i više od 60% alkohola.

 

 

Brlja je često korišćen izraz za nekvalitetnu, jeftinu rakiju sa nižim sadržajem alkohola, često sa dodatkom boje. To je rezultat neadekvatnog čišćenja opreme tokom ponovljene destilacije, korištenja nečistih boca i opreme i razrjeđivanja običnom vodom umjesto destilovanom vodom. Sve rakije su obično bezbojne, osim kada se dodaju druge supstance. Autentična rakija svoju boju (i dodatnu aromu) dobiva procesom odležavanja u drvenim bačvama, a ne dodavanjem šećera, karamele ili sličnih komponenti. Ako dotična žena nije evropskog porijekla, možda bi bilo pametno ograničiti njenu konzumaciju rakije tokom cijelog dana sa svojom porodicom.

 

 

 

Na nedavnom događaju, australijska manekenka Lucy Jade prvi put je probala rakiju, i to mnogo jače nego što je očekivala. Posljedice alkohola su je neočekivano pogodile, jer piće često sadrži veći postotak alkohola od uobičajenih 40%, a ponekad i do 60%. Da bi njena sramota bila veća, neko ju je snimio dok je bila u tom stanju, a video je postao prilično popularan na TikToku. Gledaocima snimka to je bilo zabavno, a saznali su i da je Lucy imala zabavne trenutke sa porodicom svog partnera, uključujući i njegovu “baku”, dok su svi uživali u ovom napitku “iscjeljivanju duše”.