Poraz koji je odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela veliki poraz  od Sjedinjenih Država (USA) na Olimpijskim igrama, što ih je dovelo u veliko pitanje za njihovu poziciju i šanse za povoljan plasman. Nažalost, srpski tim nije uspio da se plasira na Olimpijske igre iz razloga što je poražen od američkih kolega. Shodno tome, malo je verovatno da će srpski odbojkaši imati priliku da učestvuju na predstojećim Olimpijskim igrama. Nesrećni porazi tima od Turske i Japana tokom kvalifikacionog turnira služe i kao jasan pokazatelj da tim iz Tokija neće moći dalje napredovati.

 

Ovu ideju dodatno je učvrstio i dominantan učinak američkog tima, koji je ostvario ubjedljivu pobjedu nad našom reprezentacijom rezultatom 25:19, 25:18, 25:17. Tim Igora Kolakovića ima alternativni put i da osigura svoje kvalifikacije, ali se čini da je to još izazovniji poduhvat u odnosu na kvalifikacioni turnir koji je sada u toku. U junu naredne godine biće izabrano pet dodatnih učesnika na osnovu svetske rang liste i dajući prednost kontinentima bez kvalifikovanih timova.

 

U nastavku će biti napravljena kompilacija najizuzetnijih ekipa, a od vitalnog je značaja da srpski tim obezbedi poziciju među prvih pet. Da bi se uspješno takmičili u Parizu, morat će značajno poboljšati svoj učinak u Ligi nacija.

 

Uprkos razočaravajućem porazu od srpskog tima, njihov put na turniru još nije završen jer im je preostao još jedan meč, a to će biti protiv Slovenije. S druge strane, američki tim je uspješno osigurao prolaz na Olimpijske igre i učvrstio svoju dominaciju na ovom takmičenju. Šta vi kažete, pišite u komentarima vaše mišljenje?