Pripremite se da budete uronjeni u zadivljujuću priču dok Eldar prepričava svoje putovanje otkrića, oproštaja i ponovnog rasplamsavanja porodičnih veza. Ova priča, koju je podijelio i sam cijenjeni fotograf, svjedoči o nevjerovatnoj snazi ​​istine, otpornosti i neraskidivih veza koje nas sve vežu. Pridružite nam se ove subote dok ulazimo u ovu izvanrednu priču koja će nesumnjivo ostaviti neizbrisiv trag u vašim srcima i umovima.

Ono što se raspliće je priča o tajnovitosti, obmani i porodičnoj otuđenosti. Eldarov otac, u očajničkom pokušaju da zaštiti ove tajne informacije, nosio je teret ove tajne do samog ruba svog smrtnog postojanja. Težina ove istine prijetila je da sruši same temelje njihove porodice. Duboko ukorijenjena vjerovanja i suprotstavljene ideologije prijetile su da će ih razdvojiti, ostavljajući ih da lelujaju na i

 

Ove nadolazeće subote imamo izvanrednu i zadivljujuću priču koja će očarati i oduševiti publiku. Radi se o cijenjenom fotografu Eldaru Nurkoviću, porijeklom iz očaravajućeg grada Sarajeva. Ono što ovu priču čini zaista izvanrednom je duboko usađen bijes koji Eldar gaji prema svojim roditeljima, koji su mukotrpno skrivali duboku tajnu od njega tokom čitavog njegovog postojanja. Zamislite da posle četvrt veka konačno otkrije šokantnu istinu – ima sestru, sestru Srpkinju, za koju nikada nije ni znao.

Sama veličina ovog otkrića dovoljna je da pošalje šokove kroz bilo čije biće. Parafraziranje je čin izražavanja tuđih ideja ili misli koristeći različite riječi uz zadržavanje izvornog značenja. To uključuje pažljivo analiziranje originalnog teksta, a zatim ga prezentiranje na nov način, često s više detalja ili razrade. Tako mu je prije 25 godina žena sa djevojčicom u naručju pokucala na vrata i izgovorila riječi koje su u tom trenutku promijenile živote svih prisutnih.