Alen Islamović dolazi u Beograd 22. marta kako bi održao koncert u MTS dvorani, pružajući publici jedinstvenu priliku da uživo čuje vokal povezan sa dva kultna benda: Divlje jagode i Bijelo dugme. Pevač se trenutno priprema u svom rodnom Bihaću, gde se, između ostalog, posvećuje i poljoprivredi. Čovek koji je u svom životu video i doživeo mnogo danas uživa u harmoniji porodičnog života i zvuku kišnih kapi.
Njegov prioritet uoči koncerta je repertoar. Želi da taj koncert predstavlja svoju muzičku biografiju, obuhvatajući pesme iz perioda koji datira još od 1982. godine, kada je snimio prvi album sa Divljim jagodama. Izbor pesama je izazovan s obzirom na bogat opus, ali se nada da će uspeti da sve to uklopi u dva sata. Takođe, najavljuje premijerno izvođenje svoje nove balade “Osuđen”, koju će izvesti na drugačiji način, donoseći iznenađenje za beogradsku publiku.Alen Islamović
Na pitanje hoće li biti izvođenja pesme “Motori”, odgovara potvrdno, ističući da je to himna njegovih unuka, te da bi bili razočarani ako je ne čuju. Islamović naglašava da će koncert biti emotivan događaj, prepun energije, ali ne i haosa. Želi da zadovolji sve fanove, nezavisno od njihovih muzičkih preferencija.
Govoreći o svojoj ulozi u Bijelom dugmetu, Islamović ističe da, iako nije bio deo originalnog sastava, postao je deo grupe koja je pomerala granice rokenrola na prostorima bivše Jugoslavije. Njegova predanost muzici i emocije koje unosi u pesme čine ga važnim delom te grupe.Alen Islamović
Osvrćući se na svoj privatni život, pevač naglašava da je porodica njegovo najveće bogatstvo. Uživa u jednostavnim stvarima poput pripremanja ručka i provođenja vremena sa svojim unucima. Iako je bio izložen raznim izazovima i iskušenjima tokom svoje karijere, ostao je dosledan svojim principima, izbegavajući narkotike i alkohol. Na kraju, Islamović ističe da je, iako ima 67 godina, još uvek pun energije i entuzijazma za muziku. Gleda na svoj život sa zahvalnošću i prihvata protok vremena s vedrinom. Koncert u Beogradu obećava da će biti veče ispunjeno emocijama i muzikom koja će oduševiti publiku.Alen Islamović

BONUS TEKST

Alen Islamović je poznati bosanskohercegovački pevač rođen 1957. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina. Postao je široko prepoznat po svom karakterističnom vokalu i upečatljivim nastupima kao frontmen kultnih bendova Divlje jagode i Bijelo dugme. Njegova muzička karijera obuhvata raznovrsne žanrove, od rocka do popa, što ga je učinilo jednim od najcenjenijih pevača na prostorima bivše Jugoslavije.

Alen Islamović je započeo svoju karijeru kao pevač i tekstopisac u bendu Divlje jagode 1980-ih godina. Sa Divljim jagodama snimio je neke od najvećih hitova jugoslovenske rock scene, kao što su “Motori”, “Jedina moja”, “Šejla”, i mnoge druge. Njegov snažan glas i karizmatičan nastup pomogli su da bend postane jedan od najvažnijih predstavnika rock muzike tog vremena.

Nakon perioda u Divljim jagodama, Islamović se pridružio legendarnom bendu Bijelo dugme kao treći pevač. Sa Bijelim dugmetom, izvodio je nezaboravne hitove poput “Za Esmu”, “Ako ima Boga”, “Padaju zvijezde” i mnoge druge. Njegov doprinos ovom bendu donio mu je posebno mesto u srcima fanova širom bivše Jugoslavije.

Pored uspešne muzičke karijere, Alen Islamović poznat je po svojoj skromnosti i posvećenosti porodici. Nakon godina bavljenja muzikom, posvetio se i poljoprivredi, pronalazeći mir i zadovoljstvo u svom domaćinstvu u Bihaću.

Islamovićev životni put bio je ispunjen izazovima, ali je ostao dosledan svojim vrednostima i principima. Bez obzira na slavu i uspeh, ostao je veran sebi i svojoj muzici. Danas, i dalje nastupa i svojim pesmama donosi radost i emocije svojoj publici širom regiona.