Elma Elfić Zukorlić je poznata kao druga supruga Muamera Zukorlića, istaknutog muftije u Srbiji. U braku s njim, Elma je blagoslovljena s četvoro dece. Njen život je prilično aktivan na društvenim mrežama, gde redovno deli fotografije koje oslikavaju kako njen poslovni tako i privatni život.
Elmine fotografije su inspiracija mnogim ženama, koje ne štede na komplimentima kada je reč o njenom elegantnom stilu. Njene modne kombinacije često su predmet divljenja, jer savršeno spajaju tradicionalno i moderno. Rođena je 1980. godine u Novom Pazaru, potičući iz ugledne i imućne “has pazarske” porodice. Završila je osnovnu i srednju školu u svom rodnom gradu, a diplomirala je na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta 2007. godine. Master i doktorat je stekla na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač bio njen pokojni suprug. Navodno su se upoznali upravo na tom univerzitetu, gde je njihova ljubav procvetala.
Elma je vlasnica knjigovodstvene i konsultantske agencije “Elmax group”, profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, direktorka humanitarne “Mufty fondacije”, predsednica Upravnog odbora vrtića “Reuda”, a od prošle godine obavlja dužnost pomoćnice ministra prosvete. U intervjuu za Bazar, odgovarala je na pitanja o modi i braku, ističući važnost poštovanja osnovnih principa odevanja u skladu sa šerijatskim normama.
“Muslimanka može pratiti modne trendove dok oni ne suprotstavljaju osnovnim principima odevanja u islamu, gde je odeća pristojna i neprizemljena. Ja cenim modu, ali je ne pratim slepo. Razvila sam svoj stil i pratim trendove samo koliko smatram da mi odgovara. Chanel i Dior imaju linije koje volim, jer odražavaju ukus moje majke, s kojom sam odrasla i posedujem neke komade ovih brendova. Takođe, cenim domaće dizajnere poput Verice Rakočević, Suzane Perić, Igora Todorovića i Sedžde Zukorlić, te često kupujem njihove kreacije.” Elma je poznata pod nadimkom “Sandžačka Hurem” zbog svog elegancije i stila, koji oduševljavaju narod.

BONUS TEKST

Elma Elfić Zukorlić je poznata kao druga supruga Muamera Zukorlića, uglednog muftije u Srbiji. Njihov brak je blagosloven s četvoro dece, a Elma se ističe svojom aktivnošću na društvenim mrežama, gde redovno deli slike iz svog poslovnog i privatnog života.

Njene fotografije su inspiracija mnogim ženama, koje diveći se njenom stilu, primećuju da zrači elegancijom. Elmina modna kombinacija često je predmet pozitivnih komentara, jer sjedinjuje tradicionalne i moderne elemente. Rođena je 1980. godine u Novom Pazaru, potiče iz ugledne “has pazarske” porodice, i završila je osnovnu i srednju školu u svom rodnom gradu. Diplomirala je 2007. na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta, dok je master studije i doktorat završila na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač bio njen pokojni suprug. Navodno su se upoznali na ovom univerzitetu, gde je planula ljubav.

Elma je takođe vlasnica knjigovodstvene i konsultantske agencije “Elmax group”, profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, direktorka humanitarne “Mufty fondacije”, predsednica Upravnog odbora vrtića “Reuda”, a od prošle godine i pomoćnica ministra prosvete. U jednom intervjuu za Bazar, razgovarajući o modi i braku, istakla je da je važno da muslimanka prati modne trendove, ali u granicama koje ne narušavaju osnovne šerijatske principe oblačenja. Elma je poznata po svom stilu, koji prati modne trendove, ali ih prilagođava sebi i svojim uverenjima. Ceni kako domaće, tako i internacionalne dizajnere, među kojima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić. Elma je u narodu poznata i kao “Sandžačka Hurem”, nadimak koji odražava njen ugled i stil.