Rođena 18. lipnja 1968. godine u Kasidolu, pokraj Požarevca u Srbiji, Dragana Mirković se važi za jednu  od najpoznatiji folk pjevačiva na Balkanu. Svojim iznimnim talentom i širokom privlačnošću postigla je izuzetan uspjeh i popularnost, učvrstivši svoj status ikone narodne glazbe u regiji.

 

  • U kasnim 1980-ima počinje njezino putovanje u glazbenu industriju, čime je stekla priznanje kao pobjednica festivala “Zvezde Granda” u Ćupriji 1984. Od tog trenutka nadalje, Dragana dosljedno objavljuje kolekciju albuma koji su stekli ogromnu popularnost ne samo unutar bivše Jugoslavije nego i među dijasporom. Među njenim najpoznatijim albumima su “Imaš me” (1989), “Spasi me samoće” (1992), “Život moj” (1994), “Pele” (1996), “Za mene si ti” (2000), “Trag” u vremenu” (2003.), “Nova godina” (2008.), “Jedan u milijun” (2012.) i mnogi drugi. Poznata po svojoj sposobnosti besprijekornog spajanja narodne i pop glazbe, Dragana Mirković osvaja svoju publiku iskrenim pjesmama koje zadiru u područja ljubavi, emocija i životnih iskustava koja se mogu poistovjetiti. Svojim jedinstvenim glazbenim stilom i nepogrešivim glasom prikupila je vjerne sljedbenike diljem regije.

Osim u glazbene vode, Dragana Mirković otisnula se i u glumačke vode. Svoj talent pokazala je u brojnim filmovima, TV emisijama i glazbenim produkcijama, ostvarivši zapažena postignuća u svojoj glumačkoj karijeri. Mediji su se često fokusirali na njezine osobne stvari. Godine 1995. sklopila je brak s Tonijem Bijelićem, u kojem su dobili dvoje djece, Marka i Leu.

 

  • Njihova je zajednica bila poznata po iznimnoj mirnoći i postojanosti u krugu javnih osoba, a nerijetko su zajedno iskazivali svoje talente na brojnim okupljanjima. Tijekom godina Dragana Mirković je učvrstila svoju poziciju cijenjene ličnosti u sferi narodne glazbe, etablirajući se kao prava ikona. Njezin utjecaj i popularnost u regiji su neusporedivi, osvajajući raznoliku lepezu slušatelja. Ne samo da njezina glazba ima odjeka kod ogromne publike, već ona također utjelovljuje bit identiteta i kulture bezbrojnih pojedinaca na Balkanu.Mnogi su smatrali da je pomirenje Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića nemoguć zadatak. Da je prije samo godinu dana netko spomenuo pomirenje Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića, vjerojatno bi svatko tko pomno prati karijere ove dvije dive prasnuo u smijeh.

Brojni čimbenici ometaju skladnu vezu između dvoje suradnika, uključujući nagađanja, vanjske utjecaje, izmišljotine, glasine i postupke odabranika pokojne Ceci, koji su uvelike smatrani glavnom preprekom pomirenju. Estrada se često opisuje kao arena bezakonja ili divljina u kojoj pobjeđuje jači, a čini se da su Ceca i Dragana na neki način dopustile da ih uzmu pod njezino vodstvo. Više od dva desetljeća suzdržavali su se od upuštanja u razgovor o problemu, unatoč pokušajima da ga riješe, što je rezultiralo situacijom u kojoj su se mogli susresti na ulici bez ikakvih komplikacija.

  • Narodne žene su se suočavale s brojnim preprekama koje su ih onemogućavale da se uključe u miroljubive akcije. Umjesto toga, preusmjerili su fokus na svoje obitelji i profesionalna bavljenja. Njihov prvi susret desio se u zgradi RTS-a, gde su razmenili samo dve rečenice: “Poznajemo li se?” i “Nisam siguran, molim vas da me obavijestite ako smo se već sreli.” Nažalost, ovaj incident samo je zbunio širu javnost i dodatno doveo medije u zabludu. Od tog konkretnog slučaja veza između vječitih protivnika postala je potpuno dvosmislena.

 

Ostaje neizvjesno jesu li uspjeli riješiti svoje nesuglasice, ali čini se da Cecine nedavne akcije daju trag. Pjevačica, koja ima dugogodišnju suradnju s Blic televizijom, uz predanu ekipu vodila je razvoj reality programa “Ceca i deca”. To nastojanje naknadno je pojačano uvođenjem emisije “Ceca show”. Tijekom nedavne epizode, pjevačica je u goste ugostila Milana Kalinića i Gocu Tržan, upustivši ih u niz pitanja koja potiču na razmišljanje isprepletena zadivljujućim glazbenim izvedbama. Pjevačica, koja je već duže vrijeme dio Blic televizije, u početku je sa svojom ekipom razvijala reality program “Ceca i deca”. Kasnije ga je pojačala uvođenjem emisije “Ceca Show”.

 

 

  • U jednoj od svojih nedavnih epizoda u goste je imala Milana Kalinića i Gocu Tržan, angažirajući ih u nizu upita, uključujući prikladne glazbene izvedbe. Na veliko čuđenje svih, Ceca je na pitanje upućeno Goci izgovorila ime Dragane Mirković sa kartica koje su bile postavljene ispred nje, a koje je za nju pripremio produkcijski tim. Od Goce se tražilo da je oponaša, što je ona ispunila tako što je ubacila svoj štih i otpjevala Draganin hit “O, o, da, to si ja tebe volim…”, a pridružila se i Ceca. Naravno, ovaj neočekivani obrat Svi su se zaprepastili i razmišljali je li između Cece Ražnatović i Dragana Mirkovića došlo do tajnog pomirenja, za što javnost nije znala, ili je riječ samo o vještom marketinškom triku i namamljivanju gledatelja Blic TV-a.