Mirza Selimović je u nedavnom intervjuu otvoreno pričao o osobnoj tragediji gubitka člana obitelji. Nakon nedavne smrti Mirzijeve majke, obratio se pojedincima koji imaju odgovarajuću krvnu grupu putem društvenih mreža, ljubazno ih zamolivši za pomoć u darivanju krvi.

  • U iskrenom javnom prikazu, Mirza se oprostio od svoje voljene majke, izražavajući svoje emocije dirljivim riječima i iskrenom porukom. Ovom prigodom podijelio je njezinu fotografiju kao i dragu obiteljsku uspomenu. – Odmori se, voljena moja. Obožava te tvoj Mirza – napisala je pjevačica koja je izazvala tugu u mnogim srcima. Važno je napomenuti da je pjevačičin bend nedavno doživio prometnu nesreću prilikom povratka u Beograd, zbog čega je otkazano nekoliko predstojećih nastupa.

Bosanskohercegovački pop pjevač Mirza Selimović proslavio se kao pobjednik osme sezone glazbenog televizijskog natjecanja “Zvezde Granda”. Rođen 23. novembra 1990. godine u Tuzli, Mirza trenutno živi i radi na relaciji Srebrenik – Beograd. Njegova strast prema glazbi pojačana je tijekom srednjoškolskih godina, gdje je aktivno svirao s bendom sastavljenim od bliskih prijatelja, nastupajući ui oko Srebrenika.

  • Javnost je prvi put upoznala Mirzu 2012. godine kao natjecatelja u showu “Zvezda moješ biti ti”, ali tek u naredne dvije godine on se istinski proslavio, prvo kao sudionik, a naposljetku i kao prvak ” Zvezda Granda”. Godine 2014. Mirza je objavio svoj debitantski album, nakon kojeg je uslijedio niz vrlo uspješnih singlova poput “Boliš me”, “Imaš me”, “Mjesto člnačina”, “Odustajem” i dr. U kolovozu 2022. oduševio je svoje obožavatelje izdavanjem zajedničkih pjesama s Ivanom Selakov, Milicom Todorović i Ilmom Karahmet, a sve su naišle na veliki uspjeh.

Njegov izniman talent i popularnost donijeli su mu prestižnu nagradu “Oscar popularnosti” za najboljeg pop pjevača u 2019., kao i priznanje za top duet godine. Rođen 1990. godine u Tuzli, Mirza Selimović djetinjstvo je proveo u Srebreniku uz roditelje i sestru. Završivši mjesnu osnovnu školu i opću gimnaziju, potom je upisao studij građevine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Sveučilišta u Tuzli. Glazba je oduvijek bila dio Selimovićevog života, a najranije je nastupao u prvom razredu, dok je u šestom razredu osvojio drugo mjesto na dječjem festivalu.

  • Tijekom srednje škole razvio je dublju strast prema gitari, u početku motiviran pažnjom djevojaka, ali je ubrzo otkrio duboku ljubav prema glazbi. Selimović je crpio inspiraciju od renomiranih glazbenika poput Harija Varešanovića, Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, Kemala Montena, Bijelog dugmeta i Indeksa. Redovito nastupajući sa svojim bendom u Srebreniku i okolici, Selimovićev glazbeni put nastavio je cvjetati. Unatoč tome što je prisutan u glazbenoj industriji od 2012. godine, primjetan je nedostatak informacija o osobnom životu Mirze Selimovića.

Donio je svjesnu odluku da se usredotoči isključivo na stvaranje visokokvalitetne glazbe i videa kao temelja svoje karijere. Ono što se može potvrditi jeste da je odrastao u Srebreniku i da gaji duboku ljubav prema rodnom gradu. Uz podršku roditelja, rodbine i prijatelja, veliku podršku su mu pružili i građani Srebrenika.

  • Zauzvrat im je podršku uzvratio posjećenim koncertima. Iako je šutljiv o svom romantičnom životu, tračeri su otkrili da je trenutno u vezi s manekenkom Jelenom Knežić, zbog čega se pojavila informacija da par zajedno živi u Beogradu. Na pitanje o svom emocionalnom stanju, pjevač dosljedno izražava zadovoljstvo i ispunjenje, čime je rasprava završena.