Među znakovima za koje su astrolozi utvrdili da posjeduju najvišu razinu karizme, ističe se Ovan. Također su razjašnjeni razlozi koji stoje iza ove klasifikacije. Jeste li spremni biti iznenađeni astrološkom procjenom? Horoskopski znakovi koji posjeduju najveći šarm su sljedeći:

Ovan

Vaša prisutnost odiše zadivljujućom energijom koja bez napora utječe na one oko vas. Bez greške, vi ste život zabave, neprestano podižući raspoloženje drugih. Vaše jedinstvene kvalitete nikada ne prestaju fascinirati, privlačeći ljude i očaravajući ih svojim riječima. Nije ni čudo što su drugi privučeni da provode vrijeme s vama, držeći se svake vaše riječi.

Lav

Karizma može biti sinonim za ovu oznaku. Posjedujete prirodnu sposobnost da očarate druge bez napora. Iako se u početku možete činiti udaljenim, vaša prava priroda otkriva velikodušnu i dobrodušnu osobu.

Škorpion

Vašim ulaskom u prostor postoji neosporna kvaliteta Vašeg izgleda koja plijeni pažnju svih prisutnih. Vaša sama prisutnost posjeduje urođeni šarm koji bez napora osvaja one oko vas. Intrigantno je kako se, unatoč toj magnetskoj privlačnosti, povremeno uhvatite da poželite samoću.

Blizanci

Vaša društvena priroda je doista izvanredna. Posjedujete sposobnost transformiranja komunikacije u oblik umjetnosti, bez napora osvajajući druge svojim vještinama razgovora. Štoviše, vaše iznimne vještine slušanja omogućuju vam uspostavljanje dubokog osjećaja povjerenja s onima oko vas, stvarajući ugodno i opušteno okruženje.

Bik

Vaša nepokolebljiva predanost ostvarenju vaših težnji doista je zadivljujuća onima oko vas. Vaše ljubazno i ​​staloženo ponašanje igra presudnu ulogu u poboljšanju vašeg prirodnog šarma.

BONUS TEKST:

Demencija, sindrom koji utječe na kognitivne funkcije, definiran je postupnim opadanjem mentalnih sposobnosti do te mjere da onemogućuje svakodnevne aktivnosti i društvene interakcije. Ovaj pad obuhvaća različite aspekte kao što su pamćenje, razmišljanje, orijentacija, razumijevanje, računanje, učenje, jezik i vještine prosuđivanja.

Dok se demencija često povezuje sa starošću, važno je napomenuti da ona nije prirodan ili očekivan dio procesa starenja. Demencija može nastati zbog niza bolesti i stanja, uključujući raznolik niz mogućih uzroka. Uz približno 60-70% slučajeva demencije, Alzheimerova bolest je dominantan faktor. Akumulacija atipičnih proteina u mozgu rezultira odumiranjem moždanih stanica.

Druga najčešća vrsta demencije je vaskularna demencija, koja se javlja kada dođe do smanjenja protoka krvi u mozgu, obično nakon moždanog udara. Drugi oblik demencije, poznat kao demencija Lewyjevih tjelešaca, uzrokovan je prisutnošću abnormalnih nakupina proteina zvanih Lewyjeva tjelešca unutar moždanih stanica. Frontotemporalna demencija očituje se kao promjene u frontalnim i temporalnim režnjevima mozga, što rezultira promjenama osobnosti, ponašanja i jezika.

S druge strane, mješovitu demenciju karakterizira koegzistencija više oblika demencije, a najzastupljenija je kombinacija Alzheimerove i vaskularne demencije. Simptomi demencije mogu varirati ovisno o stadiju i temeljnom uzroku bolesti, ali često uključuju niz uobičajenih simptoma. Poteškoće s pamćenjem, poteškoće u izvršavanju zadataka koji su nekad bili poznati i poteškoće s jezikom, poput zaboravljanja riječi.

Kod dijagnosticiranja demencije provodi se sveobuhvatan liječnički pregled koji može obuhvatiti dezorijentiranost u vremenu i prostoru, poremećaj rasuđivanja, promjene raspoloženja ili ponašanja te gubitak inicijative. Proces anamneze uključuje opsežan razgovor o simptomima, povijesti bolesti i načinu na koji pojedinac svakodnevno funkcionira. Nakon toga se provodi neurološki pregled kojim se procjenjuju kognitivne sposobnosti, refleksi, senzorna percepcija i motorika.