Pjevačica Ida hrabro je otkrila prijetnje koje su joj prijetile nakon što se iz ljubavi prema Srbinu preselila u Beograd, putem videa koji je podijelila na svom Instagram profilu. Godinama se Ida suočavala sa stalnim prijetnjama zbog svoje odluke da napusti svoj rodni grad Zagreb i uda se za Srbina, što je bila odluka koju je napravila isključivo iz ljubavi.

  • Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila video u kojem je otvoreno izrazila svoje emocije zbog stalnih prijetnji i dubokog straha koji je obuzima. Silni strah koji me izjedao bio je potaknut ogromnom količinom prijetnji, bijesa i mržnje s kojima sam se susretao. Prisililo me da se suočim s uznemirujućom stvarnošću postojanja bezbrojnih psihopata, ostavljajući me nesigurnim u vlastiti opstanak.

Komentari koje sam pročitao ispod svojih intervjua služili su kao jezivi podsjetnik na dubinu neprijateljstva koje se može gajiti prema strancima koji nisu učinili ništa što bi opravdalo takvu oštrinu. Ida je teška srca počela iznositi svoje misli, a riječi su joj tekle bez oklijevanja. Ida Prester, hrvatska pjevačica, zarobljena je na fotografiji Nemanje Nikolića. Tijekom godina susreo sam se s pojedincima koji gaje neprijateljstvo prema meni zbog mojih mišljenja i moje javne ličnosti.

  • To me stalno promatranje duboko uznemirilo do te mjere da sam zabrinuto pretraživao ulice, strahujući da bi me netko mogao prepoznati i potencijalno mi nauditi. Rođenje mog prvog djeteta pokvarila je uznemirujuća poruka u moj inbox, koja je ciljala na moj brak i činjenicu da je moje dijete srpskog porijekla. Jednako pod utjecajem društvenih predrasuda prema uspješnim muškarcima i ženama, spomenula je i ove prevladavajuće predrasude.

Tema žena i kako ih se percipira na temelju etiketa je nešto što mi se mota u posljednje vrijeme. Kad sam se oženio sa svojom suprugom Vani, bilo je puno čavrljanja na internetu. Ljudi su bili brzi s pretpostavkama i prosudbama, tvrdeći da je ona samo još jedna Hrvatica koja se udaje za bogatog srpskog poduzetnika, implicirajući da joj je samo novac. Ovi komentari bili su puni uvreda i podcjenjivanja sa svih strana. Bio sam zatečen svime ovime. Bilo mi je jasno da te pretpostavke ne mogu biti dalje od istine.

  • Ida, bliska prijateljica, također je izrazila nevjericu u situaciju i podsjetila me koliko je važno ne dopustiti da nas te etikete definiraju. Vani je posjedovao i mačjeg pratioca po imenu Pigo i zastarjeli karavan kao dio svojih osobnih stvari. I ja sam povjerovao njemu i njegovim osebujnim predodžbama. Naša sadašnja imovina i postignuća rezultat su našeg zajedničkog i mukotrpnog rada.

Međutim, stereotip je već bio unaprijed stvoren i bez muke sam ga pospremila u ladicu. Nakon gotovo desetljeća, svima je očito da moja ljubav prema Vaniju nije ukorijenjena u financijskoj dobiti, već u njegovoj jedinstvenoj i nezamjenjivoj prisutnosti u mom životu. No, neprestane primjedbe i dalje traju, pojavljuju se ispod svakog članka o meni, kao da će me pratiti unedogled. Ideja da sve što postignem financira isključivo moj imućni suprug, što implicira da žena nije sposobna sama zaraditi uspjeh, ostaje stalni refren.