Utvrđivanje da li će nas neko prevariti zadatak je pun neizvjesnosti i nepredvidivosti. Međutim, astrolozi su iznijeli ideju da određeni horoskopski znakovi imaju predispoziciju za nevjeru. Među ovim znakovima, tri se ističu kao najsklonija varanju u vezi. Jedan takav znak je Vaga, koja se obično smatra dobrodušnim i nježnim osobama. Međutim, njihova sklonost flertovanju može predstavljati izazove u njihovim romantičnim partnerstvima.

Neprekidni čin flertovanja često uznemirava njihovu drugu osobu, jer Vage naizgled ne mogu da odole da se prepuste ovom bezopasnom, ali potencijalno opasnom ponašanju. Ova sklonost proizilazi iz njihovog dubokog uvažavanja ljepote, što ih navodi da zanemaruju lične granice kada naiđu na nekoga privlačnog. Prebacujući fokus na drugi znak, Blizanci, nalazimo pojedince koji posjeduju zahtjevnu prirodu kada su u pitanju odnosi. Ako njihove potrebe za pažnjom i ljubavlju nisu adekvatno zadovoljene, traže utjehu i potvrdu izvan svog posvećenog partnerstva.

Blizanci, poznati po svojoj ljubavi prema zabavi i zabavi, imaju veću sklonost ka nevjeri u odnosu na druge horoskopske znakove. To znači da ako se osjećaju dosadno ili nezadovoljno u vezi, veća je vjerovatnoća da će prevariti osim ako ne skupe hrabrosti da u potpunosti prekinu vezu. S druge strane, Jarčevi imaju velika očekivanja kada su u pitanju njihova romantična partnerstva.

Oni žude za potpunim ispunjenjem, tražeći ne samo radost, već i emocionalnu podršku i stabilnost od svog partnera. Međutim, Jarci shvataju da pronalaženje svih ovih elemenata u jednoj osobi može biti prilično izazovno. Umjesto da pristanu na kompromis, koji uključuje prilagođavanje i odrastanje kao par, neki Jarčevi mogu biti u iskušenju da potraže utjehu u nevjeri, čak i ako to znači gubitak voljenog partnera.