Sve do svog preminuća 1996. godine, Baba Vanga, čuvena proročica iz Bugarske, osvajala je svet svojim predviđanjima i stekla ogromnu popularnost. Ona je daleko najcenjenija proročica na Balkanu, a mnogi veruju u njene vizije. Pored proročkih sposobnosti, Baba Vanga se posvetila sakupljanju lekovitog bilja i pripremanju jakih napitaka.

Krajnji lek za sve bolesti, prema njoj, leži u podsticanju dobrih dela i negovanju pozitivnog razmišljanja. Na taj način, možemo istinski pokazati ljubav i brigu jedni prema drugima. Bugarska obiluje lekovitim biljem koje joj daje status božanskog blaga. Imperativ je ceniti i čuvati ovaj dar, jer on ima moć uzvratiti i pružiti nam dobrobit.

U kontekstu biljnih lekova, preporučuje se početi uranjanjem u vodu prožetu lekovitim svojstvima bilja. Lekovita svojstva brzo se upijaju kroz pore kože, osim ako nema izričitih uputa koje govore suprotno. Održavanje veze sa zemljom podrazumeva hodanje bosi tokom leta. Važno je podsticati decu na slobodnu igru i istraživanje okoline tokom letnjih meseci, čime jačaju svoj imunološki sistem i štite se od mogućih bolesti koje dolaze sa zimskim mesecima.

Pre spavanja, preporučuje se čišćenje stopala i eventualno osvežavajući tuš kako biste se oslobodili ne samo prljavštine, već i dugotrajnih negativnih misli koje mogu poremetiti san. Ovladavanje veštinom pravilnog odmora podrazumeva odlazak na spavanje u 22 sata i buđenje u ranim jutarnjim satima, između 5 i 6 sati.

Redovno uživanje u čaju od šumskog voća preporučuje se kao izvor vitalnosti i pročišćavanja tela. Kuvane žitarice i hidratacija vodom najmanje jednom nedeljno takođe doprinose pročišćavanju tela i povećanju vitalnosti. Održavanje tjelesne aktivnosti i produktivnosti ključno je za dobro zdravlje, dok je lijenost bolest koja negativno utiče na fizičko i mentalno stanje.

Podizanje čistoće na nivo posvećenosti postaje imperativ. Baba Vanga je insistirala na izbegavanju upotrebe izrazito vruće vode za pranje i preporučivala upotrebu ručno rađenih sapuna i organskih proizvoda za očuvanje dobrobiti tela. Oprez pri upotrebi prekomernih količina gnojiva i hemikalija naglašava važnost očuvanja prirode i prevenciju bolesti koje proizlaze iz zagađenja hrane i okoline.