Pre nekoliko godina, mlada devojka iz Hrvatske podelila je svoju inspirativnu priču na društvenim mrežama, a sada taj tekst ponovo kruži i postao je pravi hit. Na Facebook stranici “Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka. Širimo ljubav, a ne mržnju”, devojka je ostavila anonimnu ispovest koja je izazvala veliko interesovanje među pratiocima.

Hrvatica se zaljubila u Srbina, a ono što je posebno iznenadilo mnoge bilo je očev odgovor kada su je njen dečko pozvao na porodičnu proslavu.

“Ja sam Hrvatica, nikada nisam planirala, ali, eto, dogodilo se da se zaljubim u momka preko Dunava. Moj otac je bio u ratu, ostao je invalid i izgubio brata. Dan kada sam mu rekla za svog dečka, ništa nije rekao. Ni dan posle, ni nedelju dana kasnije, ni mesec. Došlo je vreme momkove Slave i tako je on pozvao mene (i moju porodicu) da dođemo u Beograd. Spakovala sam torbu i ustala ujutro da krenem na autobus kada me dočekao otac zajedno s mamom i bratom, svi lepo sređeni, i rekao da idemo zajedno i da se ponašamo kao ljudi”, napisala je.

“Posebno je opomenuo brata da se ne glupira i da ne priča gluposti. Pojavili smo se – ne mogu reći ko je bio iznenađeniji – dečko ili njegov otac. Kada smo ušli, svi su zaćutali, a tata je rekao: “Pa dobro, gde je ta rakija, susede? Najlepši dan u mom životu”, zaključila je devojka.”Posebno je opomenuo brata da se ne glupira i da ne priča gluposti. Pojavili smo se – ne mogu reći ko je bio iznenađeniji – dečko ili njegov otac. Kada smo ušli, svi su zaćutali, a tata je rekao: ‘Pa dobro, gde je ta rakija, susede?