Čin osnivanja porodice nesumnjivo je velika prekretnica u životu, a želja za stvaranjem jake i harmonične društvene jedinice je nešto sa čime se ljudi širom svijeta mogu povezati. Tradicionalno, pojedinci imaju tendenciju da biraju partnere koji dijele njihovu nacionalnost, kulturnu pozadinu i vjerska uvjerenja, jer zajednički jezik, kultura i bliske porodice mogu potaknuti razumijevanje i jedinstvo.

Međutim, u današnjem globaliziranom svijetu, međurasni brakovi postaju sve češći. Čini se da su mješoviti brakovi u porastu u našem društvu. Uprkos rastućem prihvatanju, još uvek postoje pojedinci koji se bore da prihvate ovu realnost. To je primjer nedavnog slučaja žene koja je hrabro podijelila svoje najdublje misli na društvenim mrežama, otkrivajući izazove s kojima se suočava u sklopu međuetničkog braka.

Ime o kojem je riječ, Muhammed, potpuno ju je potreslo do srži, ostavljajući se u njoj potpuno uznemireno i užasnuto. Jučer je izbezumljena žena skupila hrabrost da dođe do svog sina i pozabavi se problemom koji je u pitanju, a to je izbor imena za njeno prvo unuče. Očajnički je željela izraziti uvjerenje da odabrano ime nije prikladno za dijete. Međutim, njen sin je reagovao sa ljutnjom i prezirom prema njoj, odbacivši njeno mišljenje kao nebitno i čak zapretivši da će prekinuti sve veze sa njom ukoliko se usudi da obavesti njegovu suprugu.

Ovo je ženu duboko povrijedilo, ostavljajući je u nedoumici šta je uradila da bi zaslužila takav tretman. Situacija se činila nepodnošljivom, i uprkos svojoj čežnji da doživi radost što je baka, zatekla se u pitanje da li bi bilo bolje da nikada ne ispuni tu ulogu, tražeći oprost od Boga za takve misli. Ove riječi su potresan odraz njenog očajnog stanja uma.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here