Danas u nastavku ovog članka se malo fokusiramo na segment zdravlja, koji je i više nego bitan po svaku osobu u današne vreme. Naime, jako veliki procenat nas u današnje vreme vodi samo brigu kako da završi što više polsa u toku jednog dana a vremena za sebe skoro da i nema.

Pa tako samim time ne pazimo koliko se krećemo, ne pazimo na prehranu koja je jako bitan segment u današnje vreme, jer kad tad dođe vreme da ako ne ulažete novac u kvalitetnu ishranu kada ste mladi, trošit ćete jako puno novaca na tablete kada ostarite. Mnogo mlađih osoba u današnje vreme, baš zbog nepavile ishrane imaju jak velikih probema sa visokim ili niskim pritiskom, i nije čudno kada mladić ili devojka od 22 godine da mora uzimati tabblete za hipertenziju.

Također, morate biti svesni, da ako imate jako veliki visok krvni pritisak, jako ste bizu moždanog ili srčanog udara. Naime, kako prenosi portal Hipertenzija ljudima i osobama koje naglo ustanu pa skoči pritisak u jako su velikoj opasnosti od dobijanja infarkta ili srčanoga udara. Ako tada odmah uzmete aparat za merenje pritiska, i izmerite ga, a ko gornji naglo pada, a donji skače, onda ste u više nego velikom problemu.

Inače, cela studija obuhvata je 1207 pacijenata koji su bli u ovom celom testu. Svi su bli uzrastu ood 18 do 45 godina. Gornji pritisak im je bio od 145-159 a donji od 90-100. “Ovo otkriće potvrđuje našu prvobitnu sumnju, da je povišeni pritisak pri ustajanju kod mladih važan za postavljanje dijagnoze. Bili smo iznenađeni kako čak i sasvim mali skok pritiska može da bude indikator opasnosti. Nadamo se da će ovo otkriće pokrenuti temu terapije za pacijente s visokim pritiskom, čak i ako su mladi”, rekao je kardiolog dr Paolo Palatini sa Univerziteta u Padovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here