Naida Bešlagić, postala je poznata javnosti nakon učešća u prestižnom takmičenju “Zvezde Granda” 2015. godine. Nakon toga, lansirala je nekoliko pesama, među kojima se izdvojila hit numera “Premija” koju je zajedno sa Bubom Korelijem otpevala. Nakon postizanja značajnog uspeha u muzičkoj karijeri, Naida je odlučila da se povuče s estrade i posveti se porodičnom životu.ZVEZDA GRANDA PROGOVORILA O BORBI S RAKOM: Dolaskom nalaza moj život je počeo da se ruši, gubila sam sebe, kosa mi je opadala...
Iako je vrlo aktivna na društvenim mrežama i često deli fotografije koje oduzimaju dah svojom lepotom, Naida je pokazala da život nije uvek onakav kako izgleda na površini. To se jasno videlo kada je objavila fotografiju sa kratko ošišanom kosom, uz poruku da je pobedila u najtežoj borbi – protiv raka.
  • Moje ime je Naida. Pored toga što sam ćerka, sestra, supruga i majka, sam i borac koji je preživeo borbu sa kancerom. Da, sa kancerom. Prošla godina je bila puna izazova i borbe. Od marta 2023. godine, moj život se potpuno promenio. Sve što sam do tada bila nestalo je jednim papirima. Nakon dijagnostikovanja ciste na jajniku (endometrioza), operacija je izgledala kao normalan korak, bez naznaka da nešto nije u redu. Ali, patološki nalaz 13.04.2023. godine promenio je sve. Tuga, strah, očaj, razočaranje… Bila su to složene emocije koje su se smenjivale. Usledile su hemoterapije, prema preporuci više doktora. Iako nisu bile obavezne, bile su preporučene za moje bolje sutra. Plakala sam, ali sam nastavila dalje. Sećam se prvog odlaska na hemoterapiju. Posmatrala sam ljude oko sebe, vodila razgovore s njima, želeći da čujem njihova iskustva. Drugi šok je došao 11.6.2023. godine, kada je moja kosa počela da opada kao posledica hemoterapije. Bio je to težak trenutak jer je simbolizovala ženstvenost. Sledećeg dana sam, sa teškim srcem, pristala na šišanje moje duge kose. Nakon par dana tugovanja, odlučila sam da neću odustati. Nisam bila žrtva. Nastavila sam život kao da se ništa nije dogodilo, radila gotovo sve kao i pre. Bila sam vedra, pozitivna i živela sa uverenjem da mi nije ništa. Objava je iznenadila moje pratioce na društvenim mrežama, ali su reakcije podrške bile brojne.
“Moja Naida”, “Šta sve jedna žena može”, “Jao, draga, nisam znao/la da prolaziš kroz ovo”, “Najjača si”, “Divna si sa tom frizurom” – samo su neki od komentara koje sam dobila.

BONUS TEKST

Kantarion – biljka za sve bolesti

Kantarion, poznat i kao gospina trava, oduvek je bio cenjen zbog svojih lekovitih svojstava. Ova biljka često je prisutna u našim domovima i rado se koristi za olakšavanje mnogih tegoba. Njegova primarna upotreba obuhvata lečenje rana, grčeva u stomaku, bolesti bubrega, slezine, jetre, bešike, te povoljno deluje na krv.

Gospina trava ima više imena, uključujući i bogorodičina trava, gospin cvet, strasno zelje i gorac. Reč je o višegodišnjoj biljci koja dostiže visinu od oko jednog metra, a njeni cvetovi su jarko žute boje. Preferira suvo zemljište i obilje sunca, pa se često može naći na livadama, neobrađenim njivama i suvim brdima. Najpogodnije vreme za berbu je tokom maja i juna, a lekoviti delovi biljke su listovi i cvetovi.

Kantarion se od davnina koristi kao efikasno sredstvo i proveren prirodni lek za zaceljivanje rana i opekotina, kao i za tretiranje posekotina i hemoroida. Za unutrašnju upotrebu, pokazao se korisnim u ublažavanju bolova u želucu, jetri, te u borbi protiv proliva i crevnih parazita. Takođe, uspešno kontroliše nekontrolisano mokrenje. U kombinaciji s drugim lekovitim biljkama, odlično je sredstvo za lečenje prehlade, dugotrajnog kašlja i astme. Kantarion ima izraženo antibakterijsko dejstvo i prirodni je antiseptik.

Osim što se ulje od kantariona koristi kao začin u kuhinji, ono je i osnova za obloge, masaže, smirivanje, opuštanje, te kao lek protiv bolova u želucu. Posebno je korisno za lečenje ranica na grliću materice, a takođe je izvanredno za suvu, osetljivu i ispucalu kožu. Pruža zaštitu od sunca, opekotina, uganuća, hematoma i reumatskih oboljenja.

Za ublažavanje bolova u želucu i umirenje, preporučuje se konzumiranje 30 kapi kantarionovog ulja tri puta dnevno, pola sata pre obroka, uz malo tečnosti.

Za spoljašnju upotrebu kod lakših oboljenja, zahvaćeno mesto se maže uljem od kantariona, dok se kod težih oboljenja preporučuje korišćenje obloga natopljenih uljem.

Caj od kantariona treba piti više puta dnevno radi lečenja upala i bolova unutrašnjih organa. Priprema se tako što se jedna mala kašika lista i cvetova biljke prelije sa jednom šoljom ključale vode, ostavi da odstoji 10 minuta, procedi i pije nezaslađen.