Ivana Banfić, proslavljena pevačica iz 1990-ih, donela je iznenadnu i neočekivanu odluku da se makne iz reflektora i krene u novo poglavlje u svom životu. Nakon burne prošlosti, Ivana je pronašla utjehu u spokojnom selu gdje trenutno živi, ​​okružena ljepotom prirode i društvom životinja. Ivana se u određenom trenutku svog života borila sa teškom zavisnošću od alkohola i potražila stručnu pomoć da je prevaziđe.

Nažalost, napetost njenog dvanaestogodišnjeg braka sa svojim menadžerom, Robertom Magicom, na kraju ju je dovela do ponovnog ulaska u svoje destruktivne navike. Međutim, ubrzo je shvatila koliko je ovo ponašanje štetno za njeno opće stanje, što ju je navelo da 2005. donese odluku koja joj je promijenila život da potraži liječenje u specijaliziranoj klinici.

Osim fizičkog oporavka, Ivana je krenula i na putovanje duhovnog iscjeljenja, privlačeći je u mistične zemlje Indije. Ovo duboko iskustvo postalo je prekretnica u njenom životu, jer je otkrila da je njen ego ponizan i postala je skromniji i introspektivniji putnik. Preobražavajuća moć Indije omogućila joj je da odbaci vjeru u vlastitu jedinstvenost i prepozna da se ne razlikuje od bilo kojeg drugog pojedinca.

Nakon što je zatražila medicinsku pomoć, Ivana je pronašla utjehu u Indiji, gdje je ne samo da su njene fizičke ozljede dobile odgovarajući tretman, već je i njeno psihičko stanje doživjelo značajno poboljšanje. Primetila je da je Indija imala dubok uticaj na njen ego, posebno kao privilegovana slavna ličnost, što je na kraju promenilo njenu perspektivu života. Prošla su vremena kada je sebe smatrala izuzetnom ili zaslužnom. S druge strane, Banfić, nekada renomirani muzičar, sada pronalazi spokoj u mirnom prebivalištu okruženom prirodom.