Stjepan Hauser postao je svjetski poznat muzičar, poznat po tome što puni i najveće koncertne dvorane. Javnost je 2015. godine iznenadila vest o njegovoj vezi sa Jelenom Rozgom, pevačicom koja je pohvalila Stjepanove vrijedne kvalitete. Kako bi proslavili svoju prvu godišnjicu braka, par je otputovao u Veronu, a zatim je javno objavio svoju namjeru da se vjenča u februaru sljedeće godine.

 

 

Međutim, uzbuđenje oko njihovog predstojećeg venčanja bilo je kratkog daha, jer su Jelena i Hauser prekinuli vezu 2017. godine, bez ikakvog zvaničnog saopštenja o razlogu razlaza. Ipak, počele su da kruže glasine da je pevačica ostala shrvana. Nakon mnogo razmišljanja, Stjepan i ja smo odlučili prekinuti našu romantičnu vezu i nastaviti svojim individualnim putevima. Iako držimo drage uspomene na iskustva koja smo podijelili, željni smo da prihvatimo budućnost i nove prilike i radosti koje ona može donijeti. Ljubazno molimo da mediji poštuju našu privatnost i da se uzdrže od daljeg uključivanja u ovu stvar. Hrvatska pjevačica podijelila je s medijima da je odluka obostrana i izrazila zahvalnost na razumijevanju. Violončelista je takođe javno prokomentarisao njihovu vezu, osvrnuvši se na izuzetan dvogodišnji period koji su delili i koji još uvek zauzima posebno mesto u njihovom srcu. Njihov prvi susret dogodio se u West Innu tokom izbora za “Miss Universe”, gdje je prvobitno namjeravao da posmatra mlađe žene.

 

 

 

Međutim, bio je očaran njome i otkrio jedinstvenu osobinu koja ju je izdvajala od drugih. Prema Hauseru, njihova veza počela je na sledeći način, kako je spomenuo u nedavnoj epizodi Knjazališta. Hauser se osvrnuo na glasine da njega i Jelenu privlači isti pol. On je ove tvrdnje odbacio kao bespredmetne i otežavajuće. Hauser i Jelena živeli su zajedno dve godine, što je rezultat njihove iskrene ljubavi jedno prema drugom.