Giorgio Armani, vrlo cijenjena i neosporno upečatljiva figura u svijetu mode, predstavlja vizionar i svjetionik bez premca. S imenom koje je postalo sinonim za stil i eleganciju, posjeduje neusporedivo razumijevanje i stručnost u području mode.

Nema sumnje da bi svi koji traže smjernice u ovoj oblasti trebali poslušati njegove modne savjete. Tokom intervjua za Vogue, govorio je o uobičajenim greškama žena pri kupovini kaputa. Prvobitna greška bila je loše izveden kroj kaputa, jer je ključno osigurati da odjevni predmet pravilno pristaje prema obliku i veličini tijela pojedinca.

Ovu ideju je isticao pojedinac, koji je naveo da je postizanje savršenog kroja uvijek najvažnije kada su u pitanju odjevni predmeti. I žene i muškarci moraju voditi računa o kroju svog kaputa, kako ističe Armani. Bitno je da kaput ne bude ni prevelik ni preuski. Kada je kaput prevelik, on obuzima nosioca, čineći ga preplavljenim odjevnim predmetom. S druge strane, ako je kaput preuski, postaje neudoban i ne uspijeva elegantno prevući preko odjeće koja se nosi ispod.

Stoga je pronalaženje savršenog pristajanja bitno kako bi se osigurala udobnost i uglađena estetika. Još jedna greška koju treba izbjegavati je predugački rukav. Prema Armaniju, kaput koji dobro pristaje trebao bi imati rukave koji prirodno padaju oko grudi i ramena, a dužina seže samo do zgloba. To je zato što se ručni zglob smatra senzualnim i privlačnim dijelom tijela, a zaustavljanje rukava na ovom mjestu omogućava da bude vidljiv i doprinosi ukupnoj privlačnosti kaputa. Osiguravajući da su rukavi ispravne dužine, možete poboljšati eleganciju i privlačnost svoje odjeće.