Razvod Žike Jakšića i Dajane Paunović protekao je bez skandaloznih i spornih incidenata. Prijateljski su odlučili da se razdvoje, ostavljajući mnoge znatiželjne o razlozima njihovog razlaza. Mnogi su vjerovali da je Dajana Paunović prekinula vezu sa Žikom Jakšićem zbog značajne razlike u godinama između njih od 24 godine. Ipak, tek nakon što je prošlo šest godina, muzičar i producent su konačno otkrili istinitost.

Razmišljajući o svim iskušenjima i nevoljama na koje je naišao, otvoreno je priznao da ne gaji nikakvu želju da učestvuje u svetoj bračnoj zajednici. U dvije odvojene prilike našla sam se pred teškim izborom da se razvedem. Ove odluke nisu donete olako, jer su zahtevale pažljivo razmatranje i promišljanje. Čvrsto vjerujem da u svakom problematičnom braku muškarac treba da iscrpi sve napore da spasi vezu prije nego što dođe do zaključka da je ona nepopravljiva.

Međutim, ključno je postupati s ovim procesom s najvećom pažnjom, sa ciljem da se emocionalna i psihička šteta nanesena svim uključenim stranama svede na minimum. Žika, koji je to iskusio iz prve ruke, samouvjereno tvrdi da su prioritet dobrobiti svih uključenih pojedinaca i prepoznavanje kada je nečija lična sreća ugrožena najvažniji faktori u donošenju teškog izbora da se rastanemo.

Nadam se da neću izgledati kao da pokušavam da opravdam svoje postupke, ali zaista vjerujem da je odluka koju sam donio bila u najboljem interesu svih uključenih. Možda bi mi pružila utjehu saznanje da sam uspio održati fantastičan odnos sa obje moje bivše žene. Bili smo u mogućnosti da se nosimo kroz naše izazove na pun poštovanja i civilizovan način.