Carolina Herrera, poznata modna ikona, izazvala je uzbuđenje u modnoj industriji kada je izrazila uvjerenje da se pojedinci koji nastavljaju da nose farmerke i nakon 30 godina i imaju dugu kosu nakon 40 godina doživljavaju kao nedostatke skromnosti. Ključno je imati na umu da su modni izbori inherentno subjektivni i da bi u konačnici trebali odražavati udobnost i želju pojedinca za samoizražavanjem.

Karolina čvrsto vjeruje da žene starije od 40 godina trebaju razmišljati o sportskim kraćim frizurama, jer odišu elegancijom i upotpunjuju njihovu zrelost. Ona naglašava važnost prihvaćanja prirodnog procesa starenja umjesto nastojanja da izgleda mlađe, jer ova potraga često može donijeti neugodne rezultate. Dok Karolina sugerira da bi se žene u 40-im godinama trebale odlučiti za kratku kosu, brojne poznate ličnosti poput J-Lo, Beyoncé i Angeline Jolie prkose ovom prijedlogu i nastavljaju da nose duge pramenove, zračeći ljepotom i elegancijom.

Na kraju, ono što je zaista važno je da se osjećate ugodno i samopouzdano u vlastitom tijelu, cijenite jedinstvenu ljepotu koja zuri iz ogledala. Kada je u pitanju odabir ličnog stila, od najveće je važnosti dati prednost ljubavi prema sebi i odabrati ono zbog čega se čovjek osjeća apsolutno najbolje. Karolina upozorava na zamke pokušaja da izgleda mladoliko, jer to zapravo može imati suprotan efekat i učiniti ženu starijom. Umjesto toga, ona stavlja veliki naglasak na njegovanje ličnog stila od malih nogu, jer slijepo praćenje trendova može rezultirati nedostatkom individualnosti i generičkog izgleda.

Otkrivanje nečijeg ličnog stila nije tako izazovno kao što se čini. Iako moda često dolazi s utvrđenim pravilima, sasvim je prihvatljivo savijati ih ili čak kršiti. Ipak, može biti korisno biti svjestan uobičajenih modnih grešaka koje mnoge žene čine.