Nakon što je završio osnovno obrazovanje u rodnom gradu, Jašar Ahmedovski je s nepunih 15 godina hrabro odlučio otići u Sarajevo u potrazi za muzičkom karijerom. U društvu rođaka zatekao se u jednoj kafani gdje je svojim nastupom publiku plijenio proslavljeni Halid Bešlić.

Kad je čula njegov melodični glas, bila je ispunjena radošću i odmah mu je osigurala posao u slikovitom vrtu ribljeg restorana. Jašar je, pokazujući svoju lukavost, ispregovarao s vlasnikom naknadu dvostruko veću od standardne, što je rezultiralo stalnim priljevom posjetitelja u užurbani restoran. Istovremeno, Jašar je nastavio školovanje u Srednjoj medicinskoj školi, prema očevoj želji da očuva obiteljsko nasljeđe liječnika. Ipak, nakon završena samo dva razreda, svim je srcem prigrlio svoju pravu strast prema glazbi, životnu fascinaciju.

Iznimno uspješna karijera Jašara Ahmedovskog istaknuta je popularnom pjesmom “Oženi me ljepotom njenom”. Vrijedno je spomenuti da je on brat i sestra pokojnog Ipče Ahmedovskog, koji je tragično preminuo u prometnoj nesreći 1995. godine. Danas ćemo se pozabaviti osobnim životom Jašara Ahmedovskog Tijekom godina napornog rada, Jašar Ahmedovski je vješto izgradio uspješnu karijeru, ali ipak odlučuje zadržati osjećaj privatnosti kada je u pitanju njegov privatni život. Njegov nepokolebljivi stup snage, Snežana, četiri je desetljeća čvrsto stajala uz njega, pružajući mu neumornu podršku kroz cijeli život. Njihove su se sudbine ispreplele kada je on imao samo osamnaest godina, a njihova neraskidiva veza opstala je godinama. Tijekom jednog od njegovih izvanrednih nastupa njihovi su se putovi spojili, zauvijek urezavši njihovo zajedničko putovanje u anale njihove izuzetne priče.

Nakon nevjerojatna dva desetljeća udvaranja, konačno su se odlučili za bračnu zajednicu. Snežana, moja nepokolebljiva ljubav i podrška, uz mene je od 1982. godine, a službeno smo u braku dvadeset godina. Na odluku o ovom koraku utjecalo je neprekidno medijsko etiketiranje Snežane kao moje “nevjenčane supruge”, iako osobno smatram da ljubav nadilazi potrebu za zakonskom dokumentacijom. U trenutku dokolice, ležerno sam predložio: “Zašto se ne bismo vjenčali?” Nisam imao želju prolaziti kroz gnjavažu velikog vjenčanja, jer sam već nastupao na brojnim ceremonijama i umorio sam se od njih.

Kako prenosi Mondo, pjevačica je otvoreno ispričala da smo nedavno uživali u mirnom ručku. Naši su životi ispunjeni srećom i uzbudljivim avanturama. Međutim, jedan aspekt koji se čini nepotpunim je odsutnost djece. Unatoč našim nepokolebljivim naporima i iscrpnim pokušajima, nismo uspjeli zatrudnjeti. Naša najdublja čežnja je imati dijete. Iako smo razmišljali o posvojenju, birokratski proces kod nas je nevjerojatno složen. Moram priznati da još nisam odustao od te ideje.

Moj trajni optimizam leži u uvjerenju da ćemo jednog dana imati priliku prigrliti roditeljstvo usvajanjem djeteta, pružajući im njegujuće okruženje ispunjeno ljubavlju. Kroz to vrijeme, Jašar je stalno pokazivao duboku naklonost prema djeci, posebno svojoj braći i sestrama i bliskim prijateljima. “Ušao sam u brak u mladosti, vođen dubokom ljubavlju koja ne poznaje granice. Unatoč našim najvećim naporima, sudbina nam nije bila naklonjena. To je jedini aspekt mog života koji ne mogu ostvariti sam”, zaključio je Ahmedovski.

Jašar Ahmedovski je srpski pjevač makedonskih korijena, rođen 22. prosinca 1963. u malom mjestu Lažani kod Prilepa. Potječe iz obitelji od četvero braće i sestara, uključujući sestru i tri brata. Nažalost, jedan od njegove braće, Ipče Ahmedovski, koji je također bio poznati pjevač, tragično je završio u prometnoj nesreći. S karijerom koja se proteže desetljećima i mnoštvom uspješnih pjesama iza sebe, stvorio je kolekciju bezvremenskih hitova uključujući: “One Woman to Cherish”, “Enchant Me with Her Grace”, “When the Flame Flickers” i “My Ljubav prema tebi traje”…