Poznati muzičar i kompozitor, Željko Joksimović, nedavno je proslavio svoj 52. rođendan, ostavljajući utisak kao da je vreme za njega zastalo. Izgleda fantastično već godinama unazad, pa ne čudi što ga mnogi hvale i za očigledno pomlađivanje.

  • Oduvek je intrigiralo mnoge šta je tajna njegove dobre linije i kako uspeva da održi tako zdrav izgled. Željko je jednom prilikom podelio detalje o svojim svakodnevnim prehrambenim navikama koje mu pomažu da se oseća vitalno.

“Dan započinjem punomasnim tostom, koji kombinujem sa raznovrsnim sastojcima poput avokada, krem-sira, dimljenog lososa, jaja i drugih. Nakon doručka, gotov sam sa unosom ugljenih hidrata za taj dan”, istakao je poznati pevač, naglašavajući šta je sve eliminisao iz svoje ishrane.

  • “Svoju ishranu baziram na belančevinama i povrću, potpuno sam izbacio šećer iz jelovnika.” Željko je istakao da mu je beli šećer najveći neprijatelj i da se postepeno navikao da ga ne unosi u organizam.

“Priznajem, ponekad pojedem nešto slatko jednom u nekoliko meseci, ali to nije učestala pojava. Što se tiče ostalih prehrambenih navika, trudim se da jedem svakih pet sati i izbegavam namirnice koje izazivaju zakiseljavanje tela, jer sam uvideo da mi to najviše šteti”, dodao je. Što se tiče fizičke aktivnosti, Željko kombinuje različite vrste vežbi, ne samo u teretani, već i u prirodi. Pored biciklizma i plivanja, redovno posećuje teretanu i vežba sa prijateljima koji su fitnes-treneri.

“Obožavam biciklizam i vozim oko deset kilometara svakog dana, često i više kroz Beograd. Ada Ciganlija je jedno od mojih omiljenih mesta za vožnju bicikla. Pored toga, plivam najmanje tri puta nedeljno, a teretanu posećujem svaka dva dana. Vežbanje sa prijateljima omogućava mi da pratim najefikasnije programe za telo i zahtevan posao kojim se bavim”, rekao je Željko, prenoseći reči za Hello magazin.

BONUS TEKST

Željko Joksimović, jedan od najpoznatijih muzičara iz Srbije, rođen je 20. aprila 1972. godine u Beogradu. Njegova muzička karijera započela je veoma rano, pokazujući izuzetan talenat za muziku još u detinjstvu.

Završio je Muzičku školu “Mokranjac” u Beogradu, specijalizujući se za sviranje klavira. Nakon toga, upisao je Muzičku akademiju u Beogradu, gde je studirao kompoziciju.

Prvi uspesi došli su veoma rano u njegovoj karijeri. Sa samo 12 godina, osvojio je prvu nagradu na Festivalu dečje pesme “Čarolija” sa pesmom “Pesma sirena”. Od tada, njegova muzička karijera krenula je uzlaznom putanjom.

godine, Željko je izdao svoj prvi album pod nazivom “Amajlija”, koji je postigao veliki uspeh u regionu. Međutim, prava slava došla je sa njegovim učešćem na Pesmi Evrovizije 2004. godine, gde je predstavljao Srbiju i Crnu Goru sa pesmom “Lane moje”. Osvojio je drugo mesto, što je bilo izuzetno postignuće za mladog umetnika.
Nakon toga, njegova popularnost nastavila je da raste, a Željko je postao jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na Balkanu. Njegove pesme postale su hitovi, a on sam postao je sinonim za kvalitetnu muziku i neosporni talenat.

Pored uspešne solo karijere, Željko je takođe poznat kao uspešan tekstopisac, kompozitor i producent. Napisao je i komponovao pesme za mnoge druge poznate izvođače, kao i muziku za filmove i pozorišne predstave.

Privatni život Željka Joksimovića takođe je bio predmet interesovanja javnosti. Oženjen je Jovanom Joksimović, sa kojom ima dvoje dece. Iako je veoma posvećen karijeri, Željko uspeva da izbalansira profesionalni i privatni život, uvek pronalazeći vreme za svoju porodicu. Sa impresivnom karijerom koja traje više od dve decenije, Željko Joksimović ostaje jedan od najcenjenijih muzičkih talenata sa Balkana, čiji uticaj seže daleko van granica regiona.