Dijeta Saše Popovića postala je prava senzacija među ženama zbog njenog izvanrednog učinka u gubljenju kilograma, bez potrebe za gladovanjem i uz usvajanje zdravih prehrambenih navika. Kreativni direktor Granda otkrio je svoju tajnu zbog koje kilogrami nestaju gotovo kao čarolijom, a svakodnevna rutina postaje lakša i prijatnija.

 

 

 

 

“Uvek se ugojim tokom zime, pa moram na proleće da mršavim. Zimi je vreme slava i praznika, jede se začinjena i teška hrana. Tokom zimskih meseci uglavnom dobijem od dva do pet kilograma. Kada odlučim da smršam, pridržavam se određenog načina ishrane”, priznao je Popović.

Dijeta Saše Popovića bazira se na posebnom jelovniku koji je jednostavan za pratiti, a ne zahteva gladovanje.

“Svako jutro pijem kafu, ponekad sa mlekom. To mi je doručak, a za ručak biram između šnicli, grilovane piletine ili ribe. Za večeru, uglavnom se odlučujem za kombinaciju mesa i salate, jaja, a ponekad samo voće i jogurt. Ti obroci mi prijaju”, objasnio je.

 

 

 

 

Popović ističe da mu je potrebno samo dve nedelje držanja dijete da izgubi suvišne kilograme.

“Obično imam 73 kilograma, ali ponekad dostignem i 78. Za dve nedelje, koliko se pridržavam ovog režima ishrane, uspevam da izgubim tih pet kilograma. Dovoljno je da 14 dana vodim računa o hrani, skinem višak i to je to. I moja žena Suzana koristi isti program”, otkriva Sale.

 

 

 

 

Sašina supruga Suzana Jovanović brine se o njegovoj ishrani i voli da mu priprema omiljene i zdrave obroke. Ona sama ide u nabavku namirnica kada kuva za porodicu, što joj predstavlja posebno zadovoljstvo.

BONUS TEKST

 

Čuvarkuća, poznata i kao pazikuća ili uhovnik, je biljka koja je veoma poznata u našim krajevima. Njen latinski naziv je Sempervivum tectorum. Ime je dobila zbog verovanja da ima čudotvorne moći u zaštiti kuće od udara groma, te se stoga često gajila na krovovima. Njeni debeli listovi zadržavaju veliku količinu vode, što je čini otpornom i uspešnom na kamenitom tlu.

Evropski narodi takođe imaju slična verovanja vezana za ovu biljku. Veruje se da pruža zaštitu od udara groma, oluja i požara, te donosi blagostanje i prosperitet domaćinstvu. Zbog toga je često prisutna u seoskim kućama gde je tradicija još uvek jaka.

Osim što je poznata po zaštitničkim svojstvima, čuvarkuća je i lekovita biljka koja sve više privlači pažnju. Često se poredi sa svetski popularnom Aloja Verom, jer i sama ima debele sočne listove ispunjene lekovitim gelom. Sadrži mineralne materije, tanin, mravlju i jabučnu kiselinu, sluz, vosak i gumu.

Gel iz listova ili sami listovi se koriste za lečenje kožnih oboljenja, kao što su čirevi, posekotine i opekotine. Takođe pomaže u uklanjanju bradavica i kurjeg oka, te olakšava tegobe izazvane upalama na koži. Sok od čuvarkuće u kombinaciji sa medom koristan je za ispiranje usta kod upale sluzokože, kao i za lečenje mioma i cisti.

Naziv “uhovnik” potiče od toga što sok ove biljke čisti uši od masnoća koje se u njima nakupljaju, a koje mogu oslabiti sluh. Takođe, čuvarkuća se preporučuje kao pomoćno sredstvo za ublažavanje napetosti, nervoze i strahova.

Svež sok od listova deluje kao diuretik, a u većim količinama i kao laksativ. Prema verovanjima travara, povremeno konzumiranje po jednog lista čuvarkuće može doprineti zdravlju i blagostanju organizma, ali treba paziti da se ne preteruje.

Listovi čuvarkuće su najsočniji tokom leta, ali zadržavaju svoja lekovita svojstva i u zamrzivaču. Gel iz listova se takođe može iscediti i čuvati u zamrzivaču za korišćenje tokom zimskih dana.